Într-un interviu pentru GSP.ro, Melinte a afirmat că „la canotaj este mai ușor să câștigi medalii” decât la alte discipline, precum atletismul, din cauza numărului redus de țări participante.
Melinte acuză că renta viageră a rămas neschimbată din 2017, când o ordonanță de urgență a Guvernului Mihai Tudose a blocat calculul respectiv la nivelul salariului mediu brut existent în acel moment.
„Mă uitam acum că majoritatea medaliilor de la Jocurile Olimpice de la Paris au fost luate la canotaj, unde concurează 30-35 de țări, dintre care și mai puține contează la vârf. Pentru mine, acesta e un sport în care e mult mai simplu să urci pe podium decât la o grămadă de alte discipline. La atletism, de exemplu, vin peste 200 de națiuni și e o competiție crâncenă, incomparabilă cu canotajul. Apoi, am mai avut natația, cu fenomenul Popovici, halterele și fata de la gimnastică, încă nesigură pe medalie din cauza contestațiilor în derulare”.
Cozmiuc a reacționat printr-un mesaj publicat pe Instagram, acuzând-o pe Melinte de invidie și frustrare. Canotoarea de 29 de ani a subliniat sacrificiile și dificultățile din spatele succesului în canotaj, menționând că sportivii din această disciplină petrec 11 luni în cantonamente și că locurile la competiții sunt strict limitate și greu de obținut.
„În ultima perioada vad ca tot circula o mulțime de remarci răutăcioase și atacuri la adresa Federației Romane de Canotaj și implicit a canotorilor. Am tot zis sa ma țin deoparte pe principiul ...câinii latră, ursul merge, insa deja este prea mult. Este peste puterea mea de înțelegere cum un fost sportiv de performanta poate lovi intr-un sport care încă mai aduce rezultate frumoase pentru România. Am citit acel articol și m-a umplut revolta...cum poți sa spui ca intr-un sport în care stai unsprezece luni în cantonament se obțin mai usor rezultatele decât la alte sporturi!?
O alta "problema" a doamnei Melinte este ca la canotaj nu sunt 200 de națiuni participante, precum la atletism, dar poate doamna în cauza nu stie ca aceste locuri sunt alocate de CIO și pentru a le ocupa treci printr-un Campionat Mondial de calificare al naibii de greu. Ca să nu mai spun ca doar o barca a fiecărei tari poate sa participe intr-o proba și nu cate trei sportivi cum le este permis atleților ,de exemplu!
Ma asteptam ca rezultatele noastre sa trezească mandrie si încrederea ca se poate ,nicidecum invidie și frustrare...mai ales în rândul marilor sportivi, dar se pare ca m-am înșelat.
Citește pe Antena3.roCiuperca otrăvitoare cu dinți sau palmierul-fantomă. Cum arată cele mai ciudate plante și ciuperci descoperite în 2024 Si ca să va arat cât de ușor se câștiga o medalie in canotaj ,o sa las aici poza asta cu mine după finala olimpică. Medalie câștigată după cincisprezece ani de munca și multe sacrificii..!!!”, a scris Cozmiuc, amintind de anii de muncă și sacrificii care au culminat cu medalia olimpică.