x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Jenni Hermoso, inclusă în lotul Spaniei pentru prima dată de la scandalul sărutului

Jenni Hermoso, inclusă în lotul Spaniei pentru prima dată de la scandalul sărutului

de Redacția Jurnalul    |    19 Oct 2023   •   11:15
Jenni Hermoso, inclusă în lotul Spaniei pentru prima dată de la scandalul sărutului
Sursa foto: Twitter

Jenni Hermoso a fost inclusă miercuri în lotul selecționerului Montse Tome pentru prima dată de la victoria echipei spaniole la Cupa Mondială de fotbal feminin din august, când fostul președinte al Federației Spaniole de Fotbal (RFEF), Luis Rubiales, a sărutat-o pe buze la festivitatea de premiere.

Hermoso, care joacă la clubul mexican Pachuca, face parte din lotul pentru meciurile din Liga Națiunilor împotriva Elveției și Italiei din această lună.

Rubiales și-a anunțat demisia luna trecută, după ce presupusul sărut nesolicitat a provocat indignare în rândul jucătorilor, oficialilor guvernamentali și a multor persoane din societatea spaniolă în general și a ridicat întrebări cu privire la sexismul în sport.

Rubiales a declarat că sărutul a fost reciproc și consensual.

Hermoso, în vârstă de 33 de ani, a fost lăsată în afara lotului pentru meciurile Spaniei împotriva Suediei și Elveției din septembrie, Tome spunând că a luat această decizie pentru a o "proteja".

Cu toate acestea, Hermoso a declarat luna trecută că excluderea sa din echipă a arătat că nimic nu s-a schimbat la RFEF nici după demisia lui Rubiales, care este anchetat de Înalta Curte a Spaniei pentru presupuse agresiuni sexuale și constrângere, în urma unei plângeri penale depuse de Hermoso.

"În ultima convorbire am explicat de ce nu a fost acolo, dar după cantonament am luat legătura. Poate că asta a deschis ușa la speculații, dar la momentul respectiv nu a existat nicio problemă cu ea. Nu am chemat-o pentru că am crezut că este cel mai bine pentru ea", a declarat miercuri Tome într-o conferință de presă.

"Am observat îmbunătățirea ei. Suntem nerăbdători să o vedem, să se întoarcă la antrenamente și să începem să ne gândim la viitor, deoarece obiectivul nostru este să fim la Jocurile Olimpice".

După ce jucătoarele spaniole au boicotat echipa în urma Cupei Mondiale, RFEF a acceptat să facă "schimbări imediate și profunde", mai mulți oficiali de rang înalt fiind rugați să își părăsească posturile ca parte a înțelegerii cu jucătorii.

Fostul selecționer al Spaniei, Jorge Vilda, a fost, de asemenea, demis luna trecută.

"S-au făcut schimbări în federație și se lucrează mult. Acum vrem să ne gândim și să vorbim doar despre fotbal, atât eu, cât și jucătorii", a adăugat Tome.

"În ceea ce privește această convocare, am vorbit cu toate jucătoarele, relația cu ele este bună și profesională, nu este nevoie să se speculeze în acest sens".

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Jenni Hermoso lotul Spaniei