x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Jocul responsabil la cazino, mai mult decât un concept de marketing al operatorilor (P) 

Jocul responsabil la cazino, mai mult decât un concept de marketing al operatorilor (P) 

28 Apr 2023   •   13:03
Jocul responsabil la cazino, mai mult decât un concept de marketing al operatorilor (P) 

În contextul unei piețe foarte concurențiale, în care consumatorii sunt atenți nu numai la cost și produse / servicii în sine, ci și la reputația de brand a companiei, la aspecte precum sustenabilitate, implicare socială, atitudine etică, responsabilitate socială corporativă, marile companii implementează diverse strategii pentru a ieși în evidență în mod pozitiv.

De la hipermarketuri la bănci, de la companii de petrol și gaze la diverse alte firme de retail, accentul se pune tot mai mult pe promovare modernă a brandurilor, prin promovarea de politici responsabile, în beneficiul societății, mediului și al consumatorilor în ansamblu. O astfel de preocupare se observă desigur și în zona de gambling, unde operatorii de jocuri de noroc online și offline sunt printre companiile cele mai active în sectorul de divertisment din România.

Jocurile de noroc, mereu prezente la capitolul de divertisment

Pentru că problemele se remarcă mereu în mod natural, chiar dacă nu au o rată de incidență foarte ridicată, adesea în societate subiectul jocurilor de noroc este unul controversat. În realitate, jocurile de noroc fac parte din societate din cele mai vechi timpuri. În prezent, sunt reglementate foarte clar de autorități, din mai multe motive. În primul rând, se asigură o taxare și impozitare adecvată, ceea ce aduce beneficii majore la bugetul de stat.

Apoi, consumatorilor le sunt respectate foarte bine drepturile, fiind protejați în relația cu operatorii, indiferent că aleg jocuri de cazino online sau offline ori alte forme de gambling precum pariuri sportive, poker sau bingo. În ceea ce privește jocurile de loterie, acestea sunt monopol de stat, exercitate prin prisma Loteriei Române - lozuri și jocuri de tipul celebrului 6 din 49. Un alt avantaj al reglementării: există rigori speciale în ceea ce privește informarea corectă și alte operațiuni ce protejează consumatorii de astfel de servicii de divertisment.

Dincolo de ceea ce solicită legislația din România, operatorii de top din domeniul jocurilor de noroc online din țara noastră au devenit tot mai preocupați în a promova jocul responsabil. Fie că ne referim la păcănele online (celebrele sloturi ca la aparatele din sălile de jocuri), jocuri de masă de cazino sau pariuri sportive, aceste populare forme de entertainment sunt promovare ca atare, deci ca modalități de petrecere a timpului liber. Este important ca fiecare client să perceapă corect aceste jocuri, fără a avea iluzia câștigurilor ușoare.

Cum să acționezi responsabil cu banii tăi

Practic, la jocuri de noroc online aloci ocazional sume mici de bani în raport cu veniturile tale curente, bani pe care îți permiți să îi pierzi. Totul trebuie perceput ca o investiție în pasiunea pentru divertisment, ca un cost al distracției, exact așa cum plătești pentru a juca biliard sau bowling ori pentru a merge la cinema, la patinoar sau într-o excursie. Câștigurile au farmecul lor, desigur. Fascinația norocului datează de mii de ani și poate aduce câștiguri, fără nicio garanție a acestora. Dacă apar câștiguri, precum câștigul unui jackpot online acestea trebuie considerate un beneficiu suplimentar la distracție: plătești pentru a te distra la jocuri de cazino sau pentru a paria și uneori ai parte de ceva în plus - câștiguri mai mici sau mai mari.

Tot mai mulți operatori sunt preocupați de jocul responsabil, promovând acest conceput și luând măsuri implementate tehnic și nu numai. Este o responsabilitate socială, dar și o chestiune pragmatică: un client fericit pe termen lung, cu acțiune echilibrată, este un client care aduce profit respectivului operator. Dincolo de concepte de marketing și strategii de promovare pentru reputația de brand, orice consumator de servicii de divertisment din sfera jocurilor de noroc trebuie să înțeleagă importanța acțiunii echilibrate, perfect responsabile. Totul se leagă și de educația financiară, de protejarea bugetului personal și de folosirea resurselor în mod inteligent.

Instrumente la îndemână pentru jucători

Ca jucător, ai o mulțime de instrumente pentru a ține totul sub control. Îți poți seta sume maxime alocate lunar, timp maxim petrecut pe platformele de online casino și pariuri sportive, poți monitoriza propria activitate. Există de asemenea servicii speciale de suport și asistență pentru cei care simt că lucrurile scapă de sub control. Poți cere ajutor, este important să acționezi pentru a evita orice probleme determinate de excese și alte atitudini nepotrivite. Unele branduri de jocuri de noroc online își propun eliminarea totală a veniturilor provenite din jocuri altfel decât responsabile, dar până la acel nivel, fiecare jucător poate acționa pe cont propriu pentru a se proteja și pentru a avea doar experiențe plăcute la jocurile de noroc, online sau offline.

 

×