x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Guvernul din Rio de Janeiro numește legea antirasism după Vinicius Jr.

Guvernul din Rio de Janeiro numește legea antirasism după Vinicius Jr.

de Redacția Jurnalul    |    06 Iul 2023   •   10:45
Guvernul din Rio de Janeiro numește legea antirasism după Vinicius Jr.
Sursa foto: Hepta

Guvernul din Rio de Janeiro a numit miercuri o lege împotriva rasismului după numele atacantului Vinicius Jr. de la Real Madrid. Legea va prevede oprirea sau suspendarea evenimentelor sportive în caz de comportament rasist.

Atacantul brazilian Vinicius a fost agresat rasial de fani cu ocazia meciului dintre Madrid și Valencia, în luna mai, acesta fiind al zecelea incident de acest fel în care este implicat jucătorul de 22 de ani și pe care LaLiga l-a raportat procurorilor în acest sezon.

Presa locală a declarat că legea a fost inspirată de reacția jucătorului la incidentul de pe stadionul Mestalla din Valencia, unde meciul a fost întrerupt timp de câteva minute în timp ce jucătorul a arătat cu degetul spre cei care îl agresau rasial în tribune.

'Legea Vini Jr', aprobată în unanimitate de guvernul de la Rio în luna iunie, include un protocol privind modul de procesare a plângerilor de rasism și campanii educaționale obligatorii.

"Astăzi este o zi foarte specială și sper că familia mea este foarte mândră", a declarat Vinicius în timpul unei ceremonii pe stadionul Maracana, unde a debutat la seniori pentru Flamengo în 2017.

"Sunt foarte tânăr și nu mă așteptam să primesc acest omagiu".

Vinicius a primit, de asemenea, distincții din partea adunării legislative și a consiliului municipal din Rio, iar urmele sale au fost adăugate pe Walk of Fame-ul de pe stadion, alături de cele ale unor nume mari din Brazilia, precum Pele, Garrincha și Ronaldo.

"Uneori mă întreb dacă merit atât de mult", a spus el. "Nu mă așteptam la atât de multe premii și să primesc toată această afecțiune la Maracana, unde am asistat și am jucat atât de multe meciuri ale lui Flamengo".

Secretarul pentru sport din Rio de Janeiro, Rafael Picciani, a declarat că este o onoare să aducă un omagiu "unui idol al fotbalului brazilian, născut și crescut în Rio de Janeiro".

"Pe lângă toate realizările din cariera sa de fotbalist, Vinicius a devenit, de asemenea, un simbol al luptei împotriva rasismului".

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: brazilia Vinicius Jr