x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Lionel Messi a primit o nouă poreclă în vestiarul Argentinei

Lionel Messi a primit o nouă poreclă în vestiarul Argentinei

26 Sep 2022   •   09:40
Lionel Messi a primit o nouă poreclă în vestiarul Argentinei

Lionel Messi, superstarul lui Paris Saint-Germain, vrea să câștige în sfârșit Cupa Mondială în ceea ce va fi probabil ultimul său turneu major - cu Argentina, aflată în ultima vreme într-o formă uimitoare.

Jucătorul de 35 de ani este cel mai în vârstă jucător al unei echipe argentiniene care se îndreaptă spre Qatar ca fiind una dintre favoritele la câștigarea Cupei Mondiale. Ambițiile sunt la cote înalte și în tabăra Albiceleste, cu o serie de meciuri fără înfrângere, care se întinde până în 2019.

În această perioadă, Messi a pus capăt, de asemenea, lipsei sale de trofee internaționale, ajutându-și națiunea să câștige Copa America și apoi Finalissima inaugurală, când a învins Italia pe Wembley.

În mijlocul acestei atmosfere confortabile, Messi a dezvăluit numele care i-a fost dat de colegi, la echipa națională - Nevăstuica.

După victoria împotriva Hondurasului de vineri seară, superstarul de la Paris Saint-Germain a scris pe rețelele de socializare: „Înțeapă ca nevăstuica", iar Papu Gomez i-a răspuns: „Nevăstuica e nebună".

Nu se știe exact de ce cel considerat cel mai mare fotbalist din lume a primit acest nume neobișnuit, cel anterior fiind mult mai ușor de explicat. Messi a fost supranumit GOAT (Greatest of All Time) din motive evidente, în timp ce "La Pulga" (Puricele) i-a fost atribuit datorită staturii sale mici din tinerețe.

Argentina mai are de jucat un amical înainte de a începe campania pentru Cupa Mondială împotriva Arabiei Saudite, pe 22 noiembrie, iar Messi este deja nerăbdător să își înceapă misiunea.

„Aștept cu multă dorință, entuziasm și calm, pentru că știm că mai este puțin timp și trebuie să fim bine la cluburile noastre pentru a ajunge la acel moment în formă", a declarat el pentru TyC Sports.

Referitor la programul încărcat de meciuri care precede turneul, el a adăugat: „Cred că este complicat la nivelul meciurilor, sunt multe meciuri și puțin timp de odihnă, dar trebuie să faci față ca întotdeauna, dacă te duci să joci cu gândul la Cupa Mondială, să ai grijă de tine sau să nu o dai în bară la final poate fi mai rău.

„Eu sunt unul dintre cei care cred că lucrurile se întâmplă pentru că așa e dat și dacă trebuie să se întâmple se vor întâmpla, dacă Dumnezeu vrea să nu se întâmple nimic nimănui atunci așa va fi.”

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Lionel Messi