x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Balotelli răspunde unui fan care nu-l consideră conaţional: "Africanii nu şi-ar abandona niciodată fraţii"

Balotelli răspunde unui fan care nu-l consideră conaţional: "Africanii nu şi-ar abandona niciodată fraţii"

26 Iun 2014   •   17:35
Balotelli răspunde unui fan care nu-l consideră conaţional: "Africanii nu şi-ar abandona niciodată fraţii"

Atacantul Mario Balotelli i-a răspuns unui suporter care s-a arătat dezamăgit de prestaţia lui la CM Brazilia printr-o scrisoare deschisă în care îl acuză suporterul respectiv, cât şi pe alţii ca el, de rasism.

"Mario, ştii care e treaba? Tu nu eşti italian. Pleacă din echipă", a fost mesajul video postat de suporterul italian pe Instagram.

Mario Balotelli a comentat la acest mesaj, trimiţând un link către o scrisoare deschisă de pe pagina lui de Twitter.

"Sunt Mario Balotelli, am 23 de ani şi nu eu am ales să fiu italian. M-am născut în Italia şi am trăit în Italia. Această Cupă Mondială a însemnat mult pentru mine, sunt trist, nervos, dezamăgit de mine însumi. E adevărat că aş fi putut marca împotriva celor de la Costa Rica, aveţi dreptate, dar în rest? În rest care este problema? Ce vreţi să-mi spuneţi? Nu mai aruncaţi toată vina pe mine, pentru Mario Balotelli a dat totul pentru echipa naţională, nu a făcut nicio gafă, aşa că mai bine căutaţi altă scuză, pentru că Mario Balotelli are conştiinţa curată şi e gata să meargă mai departe mai puternic ca înainte şi cu capul sus", a scris atacantul.

"Sunt mândru că am dat totul pentru ţară. Dar, poate, aşa cum ziceţi voi, eu nu sunt italian. Africanii nu şi-ar abandona niciodată fraţii. Niciodată. Din punctul acesta de vedere, noi, negrii, aşa cum ne spuneţi voi, suntem cu ani lumină în faţă. Ruşinos nu este că n-ai dat gol sau că ai alergat mai puţin. Ruşinos este ceea ce faceţi voi. Italieni adevăraţi! Oare?", scrie atacantul.

Balotelli a fost schimbat de antrenorul Cesare Prandelli în timpul meciului pierdut de Italia cu 2-1 în faţa celor de la Costa Rica, meci în urma căruia italienii au ratat calificarea în optimi.

Prandelli şi-a motivat decizia zicând că Balotelli părea că va face un gest necugetat, riscând să fie eliminat. Acesta este şi motivul pentru care Balotelli a devenit ţinta criticilor, după eliminare, considerându-se că prin atitudinea care a dus la schimbarea lui a lăsat echipa fără forţă ofensivă.

"Nu pot să ştiu niciodată când e nervos sau când e calm. Am ales să-l scot pentru că mă temeam că vom rămâne în 10. Balotelli făcea parte din proiectul nostru, eu l-am ales, dar m-am văzut nevoit să constat că proiectul nu era unul bun", a spus Prandelli, care şi-a prezentat demisia după eliminarea Italiei de la CM Brazilia.

×