x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport A murit legendarul Tică Tănase, cel mai longeviv antrenor din sportul românesc: Drum lin spre cer, înger al voleiului

A murit legendarul Tică Tănase, cel mai longeviv antrenor din sportul românesc: Drum lin spre cer, înger al voleiului

de Andreea Tiron    |    04 Apr 2024   •   23:20
A murit legendarul Tică Tănase, cel mai longeviv antrenor din sportul românesc: Drum lin spre cer, înger al voleiului
Sursa foto: Facebook Tanase Tanase

Unul dintre cei mai importanți oameni din istoria sportului brașovean, legendarul antrenor Tică Tănase, a încetat din viață cu doar o lună înainte de împlini vârsta de 99 de ani.

"Drum lin spre cer, înger al voleiului, Tănase "Tică" Tănase!

In seara aceasta, inaintea inceperii antrenamentului, parintii, antrenorii si sportivii echipei de minivolei masculin ai CSM Corona Brasov au tinut un moment de reculegere in memoria celui mai mare antrenor pe care l-a avut acest sport în țara noastră.Voleiul românesc este în doliu, după ce s-a stins din viață, la vârsta de 98 de ani. Pe 28 mai urma să împlinească 99 de ani.

Tănase Tănase a stat pe banca tehnică în peste 2400 de partide oficiale în calitate de antrenor principal, dintre care 205 au fost meciuri ale României și 239 de întâlniri din competiții europene! A fost antrenor si al coordonatorului nostru, Iulian Stoian, care le-a povestit copiilor multe lucruri despre "nea Tică".

De ziua lui, Clubul Steaua București va organiza un turneu memorial cu 4 echipe, printre care si echipa noastra. Anul viitor, acest memorial se va organiza la Brașov", transmite pe facebook Teodora Simon, Antrenor de volei la ACS Vulturii Brașov.

TicăTănase s-a născut în 28 mai 1925, la Ploiești. De-a lungul carierei sale de antrenor, a condus de pe banca tehnică nu mai puțin de 2.398 de partide oficiale.

Dintre acestea, 205 au fost meciuri inter-țări, regretatul tehnician fiind în mai multe rânduri și selecționerul naționalelor de juniori sau seniori ale României.

În cupele europene intercluburi și-a condus formațiile în 239 de meciuri și a ajuns de două ori în semifinalele Cupei Campionilor Europeni cu Steaua București, și o dată în semifinalele aceleiași competiții, dar la feminin, cu Rapid București.

Pe plan intern a cucerit de cinci ori titlul național cu Steaua, în perioada 1967-1971. Consacrarea avea să vină însă la echipa Tractorul Brașov unde a pus umărul la nașterea unor generații de excepție în voleiul brașovean. 

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×
Subiecte în articol: Tică Tănase antrenor volei deces