x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Nadal își va apăra poziția de lider la turneul de la Paris-Bercy

Nadal își va apăra poziția de lider la turneul de la Paris-Bercy

28 Oct 2018   •   14:30
Nadal își va apăra poziția de lider la turneul de la Paris-Bercy

Tenismanul spaniol Rafael Nadal îşi va apăra poziţia de lider al clasamentului ATP, săptămâna viitoare, la turneul de la Paris-Bercy, ultimul de categoria Masters 1.000 ATP al anului, dotat cu premii totale în valoare de 4.872.105 euro. 

Nadal, care nu a mai evoluat în circuitul profesionist după US Open, unde a abandonat în semifinale din cauza unei accidentări la genunchi, mai are un avans de numai 225 de puncte faţă de sârbul Novak Djokovic, actualul număr 2 mondial. 

Campionul iberic, calificat direct în turul secund, îl va înfrunta în primul său meci de la Paris-Bercy pe câştigătorul partidei dintre compatriotul său Fernado Verdasco şi francezul Jeremy Chardy, înaintea unui duel ipotetic în optimi cu americanul Jack Sock, cap de serie numărul 16. Dacă va trece de Sock, Nadal ar putea da în sferturi peste austriacul Dominic Thiem. 

Sârbul Novak Djokovic, scutit la rândul său de primul tur, ar putea juca în optimi cu grecul Stefanos Tsitsipas, cap de serie numărul 14, iar în sferturi cu croatul Marin Cilic (nr.5). 

La rândul său, elveţianul Roger Federer, numărul 3 mondial, la 1.400 de puncte de Nadal, l-ar putea înfrunta în optimi pe italianul Fabio Fognini (nr.13), iar în sferturile de finală pe sud-africanul Kevin Anderson (nr.7) sau pe japonezul Kei Nishikori (nr.10). 
AGERPRES

×
Subiecte în articol: turneu paris-bercy nadal