x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Naționala de nevăzători a debutat la Cupa Intercontinentală de Fotbal

Naționala de nevăzători a debutat la Cupa Intercontinentală de Fotbal

de Redacția Jurnalul    |    28 Sep 2023   •   10:00
Naționala de nevăzători a debutat la Cupa Intercontinentală de Fotbal
Sursa foto: Hepta

România a debutat joi la prima ediție a Cupei Intercontinentale de Fotbal pentru Nevăzători care are loc în perioada 26 septembrie – 2 octombrie la Kochi, în India. Naționala tricoloră a fost învinsă în primul meci de reprezentativa țării gazdă.

În total, 10 reprezentative participă la Cupa Intercontinentală, din Grupa A făcând parte naționalele din Costa Rica, Grecia, Egipt, Polonia și Uzbekistan, iar România se află în Grupa B, alături de India, țara gazdă, Chile, Coreea de Sud și Kazahstan.

Tricolorii au debutat joi într-un meci disputat cu India, gazda acestui turneu. Unicul gol al meciului a fost reușit în ultimele secunde, de gazde, și, astfel, tricolorii debutează cu înfrângere la Cupa Intercontinentală.

Următorul joc este programat joi, 28 septembrie, ora 17:30, ora României, în compania Kazahstanului.

La partida disputată miercuri, înainte de start, jucătorul Cosmin Calotă a primit o plachetă din partea Federației Române de Fotbal cu ocazia a 100 de meciuri jucate pentru reprezentativa României de nevăzători.

Echipele clasate pe primele două locuri în faza grupelor se vor califica în semifinale, în timp ce restul vor juca pentru a stabili ierarhia finală a turneului.

Delegația României la Cupa Intercontinentală:

Jucători: Vlad Tofan, Cristian Șișlică (portari) – Alexandru Cucu, Cosmin Calotă, Tiberiu Păun, Emanuel Burulea, Nicolae Burulea, Florin Kovacs;
Staff: Sorin Lăpădatu (selecționer), Florin Jidanu (antrenor secund), Angela Ciubotaru (medic), Florin Șari (oficial FRF)

Programul complet al României în Grupa B:
27 septembrie, ora 15:30 | India – ROMÂNIA 1-0
28 septembrie, ora 17:30 | Kazahstan – ROMÂNIA
29 septembrie, ora 17:30 | Coreea de Sud – ROMÂNIA
30 septembrie, ora 17:30 | Chile – ROMÂNIA

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: nationala nevazatori fotbal