x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Pilotul de Formula 1, Nyck de Vries, rupe tăcerea: șansa la care am visat atât de mult timp s-a încheiat prematur

Pilotul de Formula 1, Nyck de Vries, rupe tăcerea: șansa la care am visat atât de mult timp s-a încheiat prematur

de Redacția Jurnalul    |    19 Iul 2023   •   22:51
Pilotul de Formula 1, Nyck de Vries, rupe tăcerea: șansa la care am visat atât de mult timp s-a încheiat prematur
Sursa foto: Hepta

Nyck de Vries a vorbit miercuri despre durerea pe care a resimțit-o după ce a pierdut locul de la AlphaTauri în Formula 1 în favoarea australianului Daniel Ricciardo, după doar 10 curse și înainte de a avea șansa de a concura în Marele Premiu al Olandei, țara sa natală.

În vârstă de 28 de ani, olandezul a fost înlocuit săptămâna trecută de echipa deținută de Red Bull cu Ricciardo, în vârstă de 34 de ani, de opt ori câștigător al unui Mare Premiu, care a avut rol de rezervă, de când a părăsit McLaren, la sfârșitul anului trecut.

"Bineînțeles, doare că șansa la F1 la care am visat atât de mult timp s-a încheiat prematur", a scris de Vries pe Instagram, în primul său comentariu public cu privire la concediere.

"Dar viața nu este o destinație, ci o călătorie, iar uneori trebuie să o iei pe un drum greu pentru a ajunge acolo unde vrei să fii.

"Sunt recunoscător pentru viețile noastre privilegiate, sunt mândru de călătoria noastră și de familia mea. Aceasta este doar o altă experiență. Mergem mai departe și așteptăm cu nerăbdare următorul capitol."

Comentariile au venit la o zi după ce șeful echipei Red Bull, Christian Horner, a oferit mai multe detalii despre decizia de a-l readuce pe fostul pilot Red Bull Ricciardo, înainte de Marele Premiu al Ungariei din acest weekend, de la Budapesta.

"Existau mari așteptări de la el (de Vries), deoarece, deși este lipsit de experiență în Formula 1, este în mod evident un pilot foarte experimentat", a declarat Horner despre campionul din 2021 al Formulei E și campionul din 2019 al F2.

"Cred că a existat un sentiment general că Nyck nu a fost destul de bun. Și atunci întrebarea a fost: "Care sunt opțiunile dacă ar fi să schimbăm lucrurile?"", a declarat el pentru podcastul F1 Nation, citat de Reuters.

Horner a declarat că testul de pneuri al lui Ricciardo, de după Marele Premiu al Marii Britanii, a oferit dovezi convingătoare, iar șeful departamentului de motorsport al Red Bull, Helmut Marko, l-a sunat pe de Vries pentru a-i spune veștile proaste.

"Totul s-a întâmplat puțin mai repede decât ne așteptam, ținând cont că nu terminasem testul", a spus Horner.

"El (Marko) a fost cel care l-a recrutat și el a fost cel care a vorbit cu Nyck în jurul turului 11 al testului, cred".

Horner a confirmat că nu a vrut să semneze cu de Vries de la bun început.

"Nu este un pilot tânăr... Pur și simplu nu am văzut cum se potrivește în cadrul programului de juniori. A fost întotdeauna o soluție provizorie", a explicat el.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: formula 1 Nyck de Vries