x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Oscar Pistorius, prea deprimat ca să depună mărturie în faţa instanţei

Oscar Pistorius, prea deprimat ca să depună mărturie în faţa instanţei

13 Iun 2016   •   17:00
Oscar Pistorius, prea deprimat ca să depună mărturie în faţa instanţei

Oscar Pistorius va şti, probabil, în această săptămână câţi ani de închisoare va trebui să ispăşească pentru uciderea prietenei sale, în urma unei audieri cruciale şi definitive care se deschide luni la Pretoria, informează AFP.

Recunoscut vinovat de moartea tinerei top-model Reeva Steenkamp, în noaptea de Sfântul Valentin 2013, campionul paralimpic sud-african riscă o pedeapsă de 15 ani de închisoare minimum.

Avocaţii se aşteaptă ca el să ia cuvântul pentru a-şi exprima remuşcările: "exprimarea regretelor este un factor foarte important în determinarea pedepsei", a explicat penalistul Martin Hood. "Dacă cineva îşi cere scuze şi îşi exprimă remuşcările, este un factor foarte important în favoarea sa".

Conform jurnalului britanic Sunday Telegraph, tatăl victimei, Barry Steenkamp, ar putea să ia cuvântul pentru a cere o pedeapsă mai severă. Ar fi pentru prima oară, de la tragicul eveniment, când un părinte al victimei este chemat la bară la tribunal.

În primă instanţă, atletul paralimpic cu ambele picioare amputate, a fost condamnat la cinci ani de închisoare pentru "omucidere involuntară".

Însă Oscar Pistorius suferă de depresie şi nu este "capabil să depună mărturie", a precizat, luni, un psiholog, chemat la bară de către apărare, în prima zi a unei audieri de stabilire a pedepsei sale.

"El a prezentat semne şi simptome de traume post-traumatice, tulburări de anxietate şi tulburări de depresie", a declarat psihologul Jonathan Scholtz.

"Actualmente, el nu este capabil să depună mărturie. Starea sa de sănătate este gravă", a adăugat acesta psihologul în faţa tribunalului din Pretoria, care ar trebui să pronunţe în această săptămână pedeapsa pentru fostul sportiv.

"În acest moment, el nu este capabil să depună mărturie. Starea sa de sănătate este gravă. El a fost traumatizat de evenimentele care s-au produs pe 14 februarie 2013. El este traumatizat când aude zgomotul unei arme de foc", a adăugat acesta.

Oscar Pistorius "avea proiecte de viitor cu persoana în cauză", Reeva Steenkamp, a mai spus psihologul, care a subliniat că cel condamnat s-a "rugat în fiecare zi. El şi-a găsit o linişte în ideea că defuncta se află în mâinile lui Dumnezeu", a mai spus acesta.

În noaptea de 13 spre 14 februarie 2013, Oscar Pistorius a ucis-o la Pretoria pe fosta sa prietenă Reeva Steenkamp, care se afla în toaletă. El a afirmat că a confundat-o cu un hoţ.
AGERPRES

×