x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport PARIS - Cioloş: Sunt optimist pentru meciul cu Franţa, România vine după o serie de victorii

PARIS - Cioloş: Sunt optimist pentru meciul cu Franţa, România vine după o serie de victorii

09 Iun 2016   •   16:04
PARIS - Cioloş: Sunt optimist pentru meciul cu Franţa, România vine după o serie de victorii
Sursa foto: Foto: gov.ro

Premierul Dacian Cioloş s-a declarat optimist joi cu privire la rezultatul meciului de fotbal România-Franţa, din deschiderea Campionatului European.

"Sunt optimist, pentru că România vine după o serie de mai multe victorii şi (...), chiar dacă e o echipă tânără, ştiu că e o echipă ambiţioasă. Calificarea n-a fost tocmai uşoară şi cu atât mai mult cred că faptul că sunt aici şi sunt în meciul de deschidere este deja o cinste, o onoare să te vadă toată lumea în meciul de deschidere. Sunt convins că, încă din primul meci, jucătorii vor da tot ce pot ca să arate ce înseamnă noua echipă a României", a afirmat Cioloş, la recepţia oficială de deschidere a participării României la Euro 2016, care a avut loc la Ambasada României de la Paris.

Premierul le-a transmis jucătorilor şi antrenorului naţionalei Anghel Iordănescu "mult succes, rezistenţă şi mai ales multă inspiraţie în tactică".

Prim-ministrul a afirmat că este o onoare pentru el să fie alături de echipa naţională de fotbal în meciul de pe Stade de France.

"Sunt foarte mândru, chiar dacă nu am niciun merit în calificarea echipei, e o cinste, e o onoare pentru mine în primul rând ca şi român să fiu în Franţa şi să fiu alături de echipa României. (...) O să am foarte probabil, îmi doresc o întâlnire cu echipa. Sunt reguli foarte stricte şi din partea UEFA în cantonament, dar sper să reuşesc să-i văd", a adăugat Dacian Cioloş, care are prevăzută joi după amiază o întâlnire cu fotbaliştii români.

Şeful Guvernului a adăugat că pentru acest meci, dar şi pentru întreg Campionatul European, Franţa a luat "maximul de măsuri care puteau fi luate".

"Eu cred că cel mai rău lucru pe care îl putem face este să ne fie teamă şi de asta am decis să vin. În astfel de momente, în primul rând, trebuie să ştim să ne bucurăm, nu să ne gândim la lucruri dificile şi complexe pentru că avem atât de rar momente de bucurie încât e păcat să le poluăm şi pe acestea. Vin cu încredere şi cu optimism", a subliniat premierul.

Dacian Cioloş a primit din partea reprezentanţilor FRF prezenţi la Ambasada României din Paris un tricou al echipei naţionale şi a dat declaraţii presei îmbrăcat în acesta. AGERPRES

×
Subiecte în articol: dacian ciolos ce 2016 fotbal