x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Porsche suspendă acţiunile de promovare cu Maria Şarapova

Porsche suspendă acţiunile de promovare cu Maria Şarapova

08 Mar 2016   •   13:57
Porsche suspendă acţiunile de promovare cu Maria Şarapova

  Producătorul de automobile de lux Porsche, parte a grupului Volkswagen, a anunţat, marţi, că suspendă acţiunile de promovare cu Maria Şarapova, ambasador al mărcii, după scandalul de dopaj în care este implicată sportiva rusă, informează Reuters.

"Regretăm veştile despre Maria Şarapova. Până la apariţia unor detalii noi şi până vom putea să analizăm situaţia, am decis să suspendăm activităţile planificate", se arată într-un comunicat la Porsche.

Compania de automobile se alătură Nike şi TAG Heure, care au reacţionat după ce Şarapova a anunţat că a fost depistată pozitiv la Australian Open.

Firma americană producătoare de echipament sportiv Nike a suspendat contractul cu Maria Şarapova pe perioada în care jucătoarea rusă de tenis va fi investigată pentru consum de substanţe dopante. "Am decis să suspendăm relaţiile noastre cu Maria în timpul în care investigaţiile continuă", au precizat oficialii Nike într-un comunicat.

Nike a încheiat, în 2010, pentru opt ani, un contract în valoare totală de 70 de milioane de dolari cu Şarapova.

La scurt timp, TAG Heuer a anunţat că nu va înnoi contractul cu jucătoarea de tenis Maria Şarapova, după ce aceasta a fost depistată pozitiv la Australian Open.

"Maria Şarapova a fost sub contract cu TAG Heuer până la 31 decembrie 2015. Am fost în discuţii să extindem colaborarea noastră. Însă ţinând cont de situaţia curentă, marca de ceasuri elveţiene a suspendat negocierile şi a decis să nu înnoiască înţelegerea", a precizat, într-un comunicat, compania care face parte din grupul producător de articole de lux LVMH.

Fostă ocupantă a locului 1 WTA şi câştigătoare a cinci Grand Slam-uri, Şarapova a fost, potrivit Forbes, sportiva cel mai bine plătită în ultimii 11 ani.

În afară de premiile din tenis, Şarapova câştigă aproximativ 30 de milioane de dolari pe an din contracte cu mărci celebre. În acest moment, ea are încheiate parteneriate cu American Express, Avon, Evian şi Porsche.

Jucătoarea rusă de tenis Maria Şarapova, locul 7 WTA, a anunţat, luni, că a fost depistată pozitiv la un control antidoping efectuat la Australian Open, în 26 ianuarie, şi va fi suspendată provizoriu începând cu 12 martie de Federaţia Internaţională de Tenis (ITF).

×
Subiecte în articol: maria sarapova porche