x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Prahova: CSM Ploieşti, executat pentru suma de 800.000 lei de foşti sportivi

Prahova: CSM Ploieşti, executat pentru suma de 800.000 lei de foşti sportivi

12 Oct 2016   •   21:20
Prahova: CSM Ploieşti, executat pentru suma de 800.000 lei de foşti sportivi

Clubul Sportiv Municipal (CSM) Ploieşti care, de mai multe luni, se confruntă cu un blocaj financiar, este executat de o parte dintre foştii sportivi, CSM primind notificare pentru suma de 800.000 de lei, au declarat, miercuri, pentru AGERPRES, surse din cadrul instituţiei.

Sportivii, antrenorii şi coordonatorii din cadrul clubului care se află în subordinea Primăriei Ploieşti activează ca Persoane Fizice Autorizate (PFA) şi, timp de câteva luni, au fost remuneraţi în acest sistem, până în luna mai când plăţile au fost sistate pe motiv că sunt ilegale, directorul economic al primăriei refuzând să mai acorde viza CFPP în acest sens.

În aceste condiţii, jucătoarele echipei de handbal senioare au cerut ajutorul Federaţiei Române de Handbal, iar în urma demersurilor făcute, clubul a fost notificat că va fi executat pentru suma de 800.000 de lei care reprezintă contravaloarea remuneraţiilor aferente lunilor mai-septembrie pentru o parte dintre jucătoare, au precizat sursele citate.

Cel mai probabil, în perioada următoare clubul va fi executat şi pentru restul sumelor.
Potrivit surselor, din cauza problemelor financiare ale clubului, mai mulţi sportivi au plecat, astfel că la echipa de handbal senioare a mai rămas o singură jucătoare, iar la echipa de handbal seniori au rămas cinci jucători, în ambele cazuri loturile fiind completate cu juniori.

De asemenea, au existat şi cazuri în care unele echipe ale CSM nu s-au putut prezenta la competiţii din cauza lipsei finanţării, în timp ce altele, cum ar fi echipa de gimnastică ritmică, au mers la competiţii, însă costurile au fost suportate de părinţi.

Primarul Adrian Dobre a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, întrebat care sunt datoriile CSM, că nu are o situaţie clară cu privire la acest aspect.
"Este foarte greu de spus pentru că nu am reuşit să avem, cel puţin până acum o săptămână, datele clare date de către compartimentul financiar din partea CSM-ului care să ne spună datoriile, mai ales că am aflat că s-ar putea să existe o serie de, să spunem, datorii nefacturate, adică anumite prestări făcute şi nefacturate. Deci nu putem, să spunem care sunt datoriile reale", a spus Dobre.

Întrebat cine este vinovat de situaţia actuală a clubului, primarul a arătat că, în opinia sa, sunt mai mulţi responsabili, inclusiv din cadrul primăriei.
Totodată, Adrian Dobre a explicat că, în urma unei analize, s-au identificat soluţii pentru susţinerea în continuare a sportului practicat de copii şi juniori, însă nu au fost găsite soluţiile legale pentru plata seniorilor. AGERPRES

×