x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Un raport al FIFA arată că niciun caz de dopaj nu a fost judecat la turneele sale în 2023

Un raport al FIFA arată că niciun caz de dopaj nu a fost judecat la turneele sale în 2023

de Redacția Jurnalul    |    08 Mar 2024   •   14:30
Un raport al FIFA arată că niciun caz de dopaj nu a fost judecat la turneele sale în 2023

Organismul antidoping al FIFA nu a judecat niciun caz de dopaj în urma turneele organizate sub egida sa și desfășurate în 2023, potrivit unui raport publicat joi de forul mondial.

Turneele la care se face referire în raportul FIFA includ Cupa Mondială feminină, Cupa Mondială Under-20 și Cupa Mondială a Cluburilor, cu peste 2.600 de eșantioane colectate din cadrul acestor competiții.

„În 2023, programul antidoping s-a concentrat în principal pe Cupa Mondială feminină, care a înregistrat o creștere fără precedent a numărului de teste efectuate pentru fiecare echipă participantă, cu cele 860 de teste efectuate în competiție și în afara competiției", se arată în raport.

Raportul a precizat că o probă prelevată la turneul organizat în comun de Australia și Noua Zeelandă a avut rezultat pozitiv, dar că aceasta a fost „justificată de o scutire valabilă pentru uz terapeutic".

Un eșantion de la Cupa Mondială U-20 masculină din Argentina a adus o constatare atipică pentru testosteron, dar testele și analizele ulterioare nu au confirmat constatarea, a adăugat raportul.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: caz dopaj fifa