x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Reacția ATP: „Decizia de astăzi de a menține anularea vizei australiene a lui Novak Djokovic marchează sfârșitul unei serii de evenimente profund regretabile”

Reacția ATP: „Decizia de astăzi de a menține anularea vizei australiene a lui Novak Djokovic marchează sfârșitul unei serii de evenimente profund regretabile”

16 Ian 2022   •   20:25
Reacția ATP: „Decizia de astăzi de a menține anularea vizei australiene a lui Novak Djokovic marchează sfârșitul unei serii de evenimente profund regretabile”
Sursa foto: Hepta

Expulzarea lui Djokovic. Decizia de duminică a instanței de a valida anularea vizei lui Novak Djokovic a pus capăt unei serii de evenimente „profund regretabile", iar eliminarea sârbului de la Australian Open a fost o pierdere pentru sport, a declarat ATP, organismul care guvernează tenisul masculin, într-un comunicat.

Australia l-a expulzat pe Djokovic, numărul unu mondial la tenis, după ce Curtea Federală a confirmat decizia guvernului de a-i anula viza pe motiv că decizia sa de a nu se vaccina împotriva COVID-19 a reprezentat un risc pentru țară.

Decizia l-a exclus pe sârbul în vârstă de 34 de ani de la ediția din acest an a Openului Australiei, un turneu pe care l-a câștigat de nouă ori, inclusiv la ultimele trei ediții.

„Decizia de astăzi de a menține anularea vizei australiene a lui Novak Djokovic marchează sfârșitul unei serii de evenimente profund regretabile", a precizat ATP într-un comunicat, citat de Reuters.

„În cele din urmă, deciziile autorităților legale în ceea ce privește chestiuni de sănătate publică trebuie respectate. Este nevoie de mai mult timp pentru a face bilanțul faptelor și pentru a trage învățăminte din această situație."

Saga vizelor Djokovic a dominat titlurile din întreaga lume și a alimentat o dezbatere privind drepturile persoanelor care aleg să rămână nevaccinate, în timp ce guvernele iau măsuri pentru a-și proteja populația de pandemia COVID-19, care durează de doi ani.

Organismul care guvernează tenisul masculin declarase anterior că 97% dintre cei mai buni 100 de jucători din top 100 de tenis masculin au fost vaccinați împotriva COVID-19. ATP a reiterat faptul că continuă să recomande cu tărie jucătorilor să se vaccineze.

„Indiferent de modul în care s-a ajuns la acest punct, Novak este unul dintre cei mai mari campioni ai sportului nostru, iar absența sa de la Australian Open este o pierdere pentru acest sport", a declarat ATP.

„Știm cât de turbulente au fost ultimele zile pentru Novak și cât de mult și-a dorit să își apere titlul la Melbourne. Îi urăm succes și așteptăm cu nerăbdare să-l vedem în curând din nou pe teren".

(sursa: Mediafax)

×