x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport România ia startul la mondialele tăietorilor de lemne din Cehia. Obiectiv: clasarea în primele 10 ţări ale lumii

România ia startul la mondialele tăietorilor de lemne din Cehia. Obiectiv: clasarea în primele 10 ţări ale lumii

31 Oct 2019   •   15:42
România ia startul la mondialele tăietorilor de lemne din Cehia. Obiectiv: clasarea în primele 10 ţări ale lumii
Sursa foto: Sebastian Marko

Campionatul mondial al tăietorilor de lemne STIHL Timbersports se desfășoară vineri și sâmbătă în Praga. Echipa României care ne va reprezenta la mondiale este formată din Dan Petrescu (34 ani), actual campion național,  David Balázsi (21 ani), Ionel Mariniță ( 31 ani) și Costel Pleș (37 ani).

Organizatorii competiției au impus din acest an o nouă regulă privind participarea la mondiale în sensul că fiecare țară are obligația de a-și desemna un atlet rookie pe banca de rezervă, practic al cincilea membru ale echipei. Rezerva României la mondiale va fi Sebastian Ulici (19 ani).

“Pentru campionatul din acest an, am avut o nouă abordare strategică, prin sesiunile de pregătire cu cehul Martin Komarek, multiplu campion european. Înaintea mondialelor echipa României a avut o sesiune de cantonament în Cehia unde, sub îndrumarea lui Komarek, s-au desfășurat sesiuni intense de  pregătire fizică, psihologică și tehnică. Concluzia antrenamentelor a fost că avem o șansă mare în a ne situa între primele zece echipe la nivel mondial, însă totul va depinde de concentrarea fiecarui membru al echipei pe performanța individuală, în strânsă legătură cu momentele de predare a «ștafetei» către următorul coechipier”, declară Ioana Ghineț, coordonator STIHL Timbersports Romania.

Probele la care se vor întrece participanţii la mondialele din Cehia sunt tăierea cu joagărul, tăierea orizontală, tăierea cu motoferăstrăul STIHL MS661, tăierea verticală. Concursul la echipe se desfășoară pe principiul «ștafetei», astfel că după ce un membru al echipei termină proba la care este specializat, următorul trebuie să preia instant ștafeta cu proba următoare. La final se contorizează timpul echipei și se alocă un punctaj general.

România va concura inițal în sesiunea de calificari, alături de echipa Irlandei pe podiumul competițional. După calificări urmează sesiunea second chance pentru echipele situate pe locurile 13, 14, 15 și 16. Apoi concursul se desfașoară pe structura piramidală șaisprezecimi, optimi, sferturi, semifinala, finala mică și finala mare.

Evenimentul va fi transmis live pe pagina de Facebook: https://www.facebook.com/stihltimbersports/

×