x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Snooker: O'Sullivan cere sprijin pentru jucătorii suspendați în ancheta privind trucarea meciurilor

Snooker: O'Sullivan cere sprijin pentru jucătorii suspendați în ancheta privind trucarea meciurilor

de Redacția Jurnalul    |    10 Ian 2023   •   10:45
Snooker: O'Sullivan cere sprijin pentru jucătorii suspendați în ancheta privind trucarea meciurilor
Sursa foto: Hepta

Ronnie O'Sullivan, de șapte ori campion mondial, a făcut apel la organismele de conducere ale snookerului să ofere sprijin jucătorilor suspendați în urma unei anchete în curs de desfășurare privind trucarea meciurilor.

O'Sullivan, în vârstă de 47 de ani, a îndemnat la prudență în ceea ce privește tragerea de concluzii pripite și a subliniat lupta pentru a trăi din snookerul profesionist, după ce a ajuns luni în sferturile de finală ale Mastersului de la Alexandra Palace.

Turneul a fost umbrit de absența fostului campion Yan Bingtao și a numărului nouă mondial Zhao Xintong, care se numără printre cei 10 jucători chinezi suspendați în cadrul anchetei.

"Înainte de a începe să-i critici pe cei implicați, trebuie să te pui în locul altora", a declarat O'Sullivan. "Nu poate fi decât unul din două lucruri, fie au o dependență și dacă este cazul atunci au nevoie de ajutor, fie se luptă să se descurce.

"World Snooker ar putea ajuta să îi sprijine în loc să fie dur cu ei și poate să își schimbe structura și poate să nu îi pună pe acești jucători în această situație... Poate că ar putea ajuta într-un fel în care să fie mai puțin punitiv pentru jucătorii mai slab clasați.

"Nu sunt unul care să fie dur cu ei, pentru că știu că nu este ușor pentru jucătorii de jos... Încerc să ajung la partea de jos a problemei și să încerc să îi sprijin pe acești oameni pentru a spera să îi pun într-o poziție în care să nu mai simtă nevoia să facă ceea ce au fost nevoiți să facă."

Într-o declarație comună, citată de presa britanică, World Snooker Tour (WST) și World Professional Billiards and Snooker Association (WPBSA) au declarat că oferă "sprijin atât în ceea ce privește venitul garantat, cât și oportunitatea de a câștiga sume importante de bani din premii".

"Structura noastră include un consiliu al jucătorilor, iar asigurarea bunăstării și a sprijinului pentru jucătorii noștri este extrem de importantă pentru noi", a precizat aceasta.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

 

×
Subiecte în articol: Ronnie O Sullivan snooker