x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Suspendarea tenismenei Maria Sharapova a fost stabilită la 15 luni

Suspendarea tenismenei Maria Sharapova a fost stabilită la 15 luni

04 Oct 2016   •   16:24
Suspendarea tenismenei Maria Sharapova a fost stabilită la 15 luni

Maria Şarapova se va putea întoarce în tenis în luna aprilie a anului viitor, după o decizie a Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Lausaunne la apelul faţă de suspendarea de doi ani pentru dopaj, primită din partea ITF.

”Tenisul este pasiunea mea și mi-a lipsit în tot acest timp. Număr zilele până când mă voi putea întoarce pe terenul de tenis”, a scris Maria Șarapova pe Facebook.

Astfel, Maria Şarapova şi-a văzut suspendarea redusă la 15 luni, rusoaica putând deci să reia competiţia pe 26 aprilie 2017, chiar înaintea turneului de la Roland Garros, al doilea de Mare Şlem al anului, pe care l-a câştigat de două ori.

Maria Șarapova a fost suspendată provizoriu, începând cu 12 martie, după ce a fost depistată pozitiv cu meldonium, o substanţă trecută pe lista celor interzise la începutul acestui an. Sportiva din Rusia a recunoscut pe 7 martie că a picat un test doping la Australian Open, turneu disputat în perioada 18-31 ianuarie.

În principal utilizat în prevenirea infarctului, meldoniumul este clasat printre hormonii şi modulatorii metabolici (grupa S4) de la 1 ianuarie 2016. Şarapova a anunţat ea însăşi controlul său pozitiv pe 7 martie la Los Angeles şi a recunoscut că a continuat să utilizeze meldonium şi în 2016. Ea a admis că nu a avut cunoştinţă de lista noilor produse interzise, relatează antena3.ro.

Rusoaica, laureată a cinci turnee de Mare Şlem, a explicat că lua acest medicament de 10 ani în urma unei prescripţii medicale, pentru a-şi trata ''un deficit de magneziu, o aritmie cardiacă şi cazuri de diabet din familie'.

×