x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Tenis: Rafael Nadal respinge acuzaţiile de dopaj care îl vizează

Tenis: Rafael Nadal respinge acuzaţiile de dopaj care îl vizează

10 Mar 2016   •   09:23
Tenis: Rafael Nadal respinge acuzaţiile de dopaj care îl vizează
Sursa foto: Francisco Diez

Tenismanul spaniol Rafael Nadal, fostul lider mondial, a profitat miercuri de situaţia generată de cazul Mariei Şarapova pentru a respinge acuzaţiile recurente de dopaj care îl vizează, informează AFP.

"Nu am avut niciodată tentaţia de a face ceva interzis", a declarat spaniolul în cursul unei conferinţe de presă, cu două zile înaintea meciului său de debut la actuala ediţie a Mastersului 1.000 de la Indian Wells (SUA).

"M-am ţinut mereu departe de dopaj. Sunt un jucător complet curat, am muncit atât de mult în cursul carierei mele, aşa că nu voi lua niciodată nimic pentru a revenit mai rapid după accidentări", a adăugat el.

Nadal, care are în palmares nouă titluri cucerite la Roland Garros, a făcut în mod regulat obiectul zvonurilor legate de dopaj, mai ales în perioada în care domina cu autoritate circuitul profesionist, aşa cum s-a întâmplat în 2010, când a câştigat trei dintre cele patru turnee de Mare Şlem ale anului, plus Turneul Campionilor de la finalul sezonului.

Campionul iberic a fost vizat, totodată, de suspiciunile declanşate în ţara sa de afacerea Fuentes, medicul care a participat la operaţiuni de dopaj pentru mai multe nume mari din ciclismul profesionist şi, conform zvonurilor, şi din fotbal şi tenis.

"Am auzit aceste acuzaţii de dopaj care mă privesc, iar acest lucru a început să mă obosească puţin", a recunoscut el.

"Cred în valorile sportului. Sportul are valoare de exemplu pentru societatea noastră, pentru copii, şi nu voi face ceva împotriva acestui lucru. M-aş minţi în primul rând pe mine, nu pe adversarii mei. Mă interesează toate sporturile, deci atunci când se întâmplă ceva negativ în lumea sportului, sunt trist", a adăugat Nadal, aflat în acest moment pe locul 5 în clasamentul ATP.

Spaniolul a recunoscut, de pe altă parte, că a recurs la terapii avansate şi costisitoare pentru a-şi trata problemele la genunchi, cum ar fi utilizarea de celule stem şi plasmă îmbogăţită cu trombocite (PRP).

"Am fost mereu sincer, nu am ascuns niciodată nimic. Am recurs la PRP, iar prima oară a funcţionat într-un mod fantastic. A doua oară, însă, a trebuit să mă opresc să mai joc timp de şapte luni. În privinţa celulelor stem, le-am utilizat de două ori pentru genunchii mei şi totul a decurs foarte bine", a explicat el.

"Nu am făcut nimic ilegal şi nu o voi face niciodată", a conchis Rafael Nadal, jucătorul cu 67 de titluri ATP în palmares, între care 14 de Mare Şlem.

În privinţa cazului rusoaicei Maria Şarapova, jucătorul iberic a precizat: "Vreau să cred că a făcut o greşeală, că este o neglijenţă, însă ea trebuie să fie pedepsită".
AGERPRES

×