x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Un fost snowboarder olimpic din SUA acuză antrenorul lotului naţional de hărţuire sexuală

Un fost snowboarder olimpic din SUA acuză antrenorul lotului naţional de hărţuire sexuală

12 Feb 2022   •   22:00
Un fost snowboarder olimpic din SUA acuză antrenorul lotului naţional de hărţuire sexuală

Callan Chythlook-Sifsof l-a acuzat pe Instagram pe antrenorul lotului olimpic, Peter Foley, de hărţuire sexuală. Fost snowboarder olimpic, Callan a denunţat comportamentul abuziv a lui Foley, care ar profita de sportive de peste un deceniu.

Un fost snowboarder din SUA l-a acuzat vineri pe antrenorul lotului olimpic de comportament inadecvat în relaţia cu sportivii.

Dezvăluirile au fost făcute într-o serie de postări pe Instagram.

Antrenorul actual al echipei de snowboard, delegat să reprezinte SUA la Jocurilor Olimpice de iarnă de la Beijing, ar fi hărţuit sexual sportivele din lot de peste un deceniu.

„Peter Foley fotografiază nud sportivele de peste un deceniu. Nu pot să urmăresc Jocurile Olimpice fără să spun asta în mod public. Alţi sportivi au manifestat un comportament rasist, misogin, s-au implicat activ în dinamica ciudată pe care Peter Foley a creat-o şi a făcut ca atletele/personalul de sex feminin să fie victime ale violenţei sexuale”, a declarat Callan Chythlook-Sifsof.

Antrenorul Foley i-ar fi făcut o remarcă cu tentă sexuală ei şi încă unui coechipier, pe vremea când avea doar 17 ani la Lake Louise, Canada, în 2014.

Federaţia Statelor Unite de Ski & Snowboard a declarat că organismul naţional de guvernare al sportului american investighează acuzaţiile.

„Federaţia a fost informată cu privire la recentele acuzaţii. Tratăm aceste acuzaţii foarte serios şi sunt în curs de investigare”, afirmă oficialii.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: hartuire sexuala