x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Văduva lui Arkan, inculpată pentru corupţie în cazul a zece fotbalişti

Văduva lui Arkan, inculpată pentru corupţie în cazul a zece fotbalişti

29 Mar 2011   •   15:20
Văduva lui Arkan, inculpată pentru corupţie în cazul a zece fotbalişti

Cântăreaţa sârbă Svetlana Raznatovic, "Ceca", văduva liderului paramilitar Zeljko Raznatovic "Arkan", a fost inculpată pentru deturnare de fonduri în transferul a zece fotbalişti şi deţinere ilegală de arme.

Raznatovic este acuzată că a deturnat patru milioane de mărci germane (circa două milioane de euro) şi 3,5 milioane de dolari din transferul a zece jucători atunci când ocupa funcţia de preşedinte la clubul Obilic Belgrad. Svetlana Raznatovic a moştenit clubul de la soţul ei, "Arkan", împuşcat mortal la Belgrad în 2000.

Alte trei persoane, sora Svetlanei, Lidija Velickovic-Ocokoljic, dar şi doi angajaţi ai clubului Obilic, Dragisa Binic şi Jovan Dimitrijevic, au fost inculpaţi în acest caz.

Cântăreaţa va fi judecată şi pentru deţinerea ilegală a 11 arme, găsite în 2003, într-o percheziţie în cadrul anchetei privind asasinarea premierului sârb, Zoran Djindjic. Bănuită că i-a ajutat pe autorii atentatului, Svetlana Raznatovic a fost atunci arestată şi reţinută mai multe luni, fiind eliberată din lipsă de probe.

Svetlana Raznatovic şi Arkan s-au căsătorit în 1995, în cadrul unei ceremonii extrem de mediatizate.

Formaţia Obilic a câştigat ediţia 1997/1998 a campionatului Iugoslaviei, dar participarea sa în competiţiile europene a fost contestată din cauza reputaţiei proprietarului, Zeljko Raznatovic.

Arkan, care a fost inculpat, în anul 1997, de Tribunalul Penal Internaţional (TPI) pentru crime comise în timpul conflictului din fosta Iugoslavie, a fost asasinat, pe data de 15 ianuarie 2000, într-un hotel din Belgrad. Acuzaţiile aduse de TPI i-au fost ridicate în luna martie 1999, în timpul bombardamentelor NATO asupra Iugoslaviei.

×