x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport VIDEO. Jucătoare de tenis penalizată pentru că şi-a dat jos tricoul pe teren

VIDEO. Jucătoare de tenis penalizată pentru că şi-a dat jos tricoul pe teren

29 Aug 2018   •   15:41
VIDEO. Jucătoare de tenis penalizată pentru că şi-a dat jos tricoul pe teren

Jucătoarea de tenis Alize Cornet a fost penalizată la US Open pentru că şi-a dat tricoul jos în timpul meciului pentru a şi-l aşeza corect, notează Daily Star.

Meciurile de tenis desfăşurate marţi, 28 august, în New York, au avut parte de temperaturi de până la 35 de grade Celsius, motiv pentru care jucătorii, atât bărbaţi, cât şi femei au avut dreptul la 10 minute de pauză la finalul setului al treilea, respectiv al doilea.

În meciul ei împotriva Johannei Larsson, Cornet a decis să folosească pauza pentru a-şi schimba hainele, însă în momentul în care s-a întors pe teren, jucătoarea a realizat că şi-a pus tricoul invers. L-a dat repede jos, având dedesubt o bustieră sport, şi şi-a corectat greşeala de vestimentaţie.

În ciuda faptului că avea acea bustieră sub tricou şi că a durat doar 15 secunde să corecteze greşeala, arbitrul a clasificat acţiunea ca fiind o încălcare a codului. Decizia arbitrului a stârnit furie pe site-urile de socializare, mulţi afirmând că a fost vorba de o discriminare, în condiţiile în care bărbaţii sunt liberi să facă asta fără a se confrunta cu penalizări.

Rafael Nadal, de exemplu, îşi schimbă deseori tricourile pe teren.

 

×