x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Simona Halep împlineşte astăzi 32 de ani. Mărirea și decăderea unei campioane

Simona Halep împlineşte astăzi 32 de ani. Mărirea și decăderea unei campioane

de Andreea Tiron    |    27 Sep 2023   •   09:30
Simona Halep împlineşte astăzi 32 de ani. Mărirea și decăderea unei campioane
Sursa foto: Simona Halep

Jucătoarea de tenis Simona Halep s-a născut pe 27 septembrie 1991, la Constanţa.La numai 4 ani, ea a fost remarcată de profesorul de sport, Ion Stan și a inceput sa se antreneze cu o rachetă de tenis aproape cat ea de mare.

În anul 2008 a început ascensiunea profesională, când a jucat finala de la Notting Hill, dar a fost învinsă de Arantxa Rus.

În iunie 2018, românca a câştigat finala de la Roland Garros, primul trofeu de Grand Slam din carieră, impunându-se în faţa americancei Sloane Stephens (10 WTA), scor 3-6, 6-4, 6-1, iar în  iulie 2019, Simona Halep a devenit campioana la Wimbledon.

În urma uneii accidentări suferite la gambă în timpul turneului de la Roma, Simona Halep a avut un 2021 cu o slabă prezenţă în circuitul WTA, coborând până pe locul 14 în ierarhia mondială a tenisului mondial feminin.

Simona Halep a fost lider în clasamentul WTA timp de 64 de săptămâni.

Din anul 2022 a început declinul pentru Halep. După divorțul de Toni Iuruc, la mai puțin de un an de la cununia civilă, viața sportivei s-a schimbat neașteptat. 

Simona a fost suspendată provizoriu de către Agenția Internațională de Integritate în Tenis pentru un test pozitiv făcut la US Open, în octombrie 2022.

Iar începând din acea clipă, nori negri s-au adunat peste cariera campioanei.

"Mă simt complet confuză și trădată.

Voi lupta până la sfârșit să dovedesc că n-am luat niciodată intenționat o substanță interzisă și am încredere că mai devreme sau mai târziu adevărul va ieși la iveală.

Nu e despre titluri sau bani, e despre onoare și povestea de dragoste pe care am dezvoltat-o cu tenisul în ultimii 25 de ani”, spunea Halep 

În septembrie 2023, ITIA s-a pronunțat în cazul de dopaj al Simonei Halep. Suspendarea de 4 ani a Simonei a creat un șoc mai mare decât vestea de anul trecut când s-a aflat rezultatul testelor de la US Open.

După aflarea verdictului, Simona a anunțat că va contesta verdictul la TAS, „pentru că sunt nevinovată”

"Când am primit decizia, am fost complet şocată", a mai declarat Simona Halep, fostă numărul 1 mondial.

"Nu-mi venea să cred că m-au suspendat timp de patru ani. Nu au găsit nimic rău în sângele meu. Este o nebunie că au luat această decizie cu tot ceea ce a prezentat [echipa ei juridică]. M-au judecat pe baza unor scenarii. Nu există nicio dovadă. Este pur şi simplu o nebunie", a spus ea.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×
Subiecte în articol: simona halep zi de nastere