x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport “Fără favoritisme!”

“Fără favoritisme!”

de Mihai Igirosanu    |    05 Iul 2008   •   00:00
“Fără favoritisme!”

Atacurile lansate joi de patronul Stelei, Gigi Becali, în direcţia preşedintelui FRF, Mircea Sandu, au stîrnit, firesc, riposta celui mai important om din fotbalul românesc.

Atacurile lansate joi de patronul Stelei, Gigi Becali, în direcţia preşedintelui FRF, Mircea Sandu, au stîrnit, firesc, riposta celui mai important om din fotbalul românesc.


După ce a fost vizat de scenariile dezvăluite de Becali, la încheierea şedinţei CAF, care a anulat sancţiunea Stelei, Mircea Sandu a reacţionat ieri oficial. 

 
VERIFICĂRI. “Sînt dezamăgit de modul în care unele personaje din familia fotbalului nostru înţeleg să respecte instituţia preşedintelui FRF, lansînd în mass-media românească acuze nefondate şi, adeseori, calomnioase la adresa mea. Am asigurat şi am respectat întotdeauna independenţa membrilor comisiilor cu atribuţii jurisdicţionale ale FRF, promovînd în Comitetul Executiv regulamente adaptate la cerinţele FIFA şi UEFA şi, totodată, solicitînd aplicarea lor fără abuzuri, favoritisme sau compromisuri. În calitate de preşedinte al FRF îmi revine atribuţia de a verifica aplicarea şi respectarea legislaţiei în vigoare, a Statutului şi a Regulamentelor, motiv pentru care voi solicita avocaţilor FRF un punct de vedere legat de modul în care organismele jurisdicţionale ale FRF au soluţionat dosarul supranumit de presă «Valiza». Comitetul Executiv al FRF va analiza modul în care membrii organismelor jurisdicţionale au înţeles să aplice Statutul şi Regulamentele FRF, iar dacă persoanele care au judecat cazul sus-menţionat au pronunţat hotărîri netemeinice şi neregulamentare, voi susţine sancţionarea lor”, a replicat ieri Mircea Sandu.
 

Continuă infuzia de sud-americani

Steaua contină să se mişte la capitolul transferuri, concentrîndu-şi atenţia tot către piaţa sud-americană. Roş-albaştrii sînt în negocieri foarte avansate cu clubul american FC Dallas pentru achiziţionarea mijlocaşului stînga columbian Juan Carlos Toja Vega, în vîrstă de 23 de ani. De asemenea, gruparea din Ghencea este aproape să mai perfecteze transferul unui atacant şi al unui mijlocaş din Spania. Cele trei transferuri au fost propuse de şeful scouterilor Stelei, portughezul Mario Branco. Columbianul Toja are 15 meciuri şi 3 goluri pentru naţionala Under 20 a ţării sale, cu care a cîştigat Campionatul Americii de Sud în 2005. În acelaşi an a participat la Campionatul Mondial, unde a pierdut în turul doi contra Argentinei lui Messi. Conducerea roş-albaştrilor a primit referinţe bune despre mijlocaşul înalt de 1,85 m şi din partea portarului Robinson Zapata, conaţional cu Toja. 

×
Subiecte în articol: sport