x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fc Arges / Dorinel - contract pe doi ani

Fc Arges / Dorinel - contract pe doi ani

de Daniel Stan    |    05 Oct 2006   •   00:00
Fc Arges / Dorinel  -  contract pe doi ani

Noul tehnician al pitestenilor are ca obiectiv in primul sezon evitarea retrogradarii. "Munti" va avea la ultima clasata din campionat un salariu stagional de 300.000 de euro, cel mai mare din Liga 1.

Marti seara, tehnicianul l-a anuntat pe presedintele Iuliu Muresan ca a acceptat oferta celor de la FC Arges, unde s-a prezentat ieri pentru a lua un prim contact cu noii sai elevi.

REZILIERE. Partile au reziliat unilateral intelegerea, iar Munteanu a parasit cantonamentul de la Vatra Dornei, dupa ce i-a anuntat si pe jucatori de decizia sa. "Este un gest incalificabil pentru un profesionist. Cred ca l-a influentat cineva", a declarat presedintele clujenilor, Iuliu Muresan. Acesta a mai adaugat ca plecarea l-a luat prin surprindere: "M-a surprins. Discutasem despre prelungirea contractului, dar abia din iarna, dupa ce trageam linie. Nu a fost de acord si a plecat".

CLAUZA. Oficialul "visiniilor" a mai precizat ca Dorinel nu poate pleca la alta echipa fara a fi achitata clauza de reziliere, in valoare de 200.000 de euro. Banii vor fi virati de patronul pitestenilor, Cornel Penescu, dar, daca nu se va intelege cu Muresan, este posibil ca Munteanu sa fie numit director tehnic. In aceasta situatie, clauza devine nula. La noua sa echipa, "Munti", care va parafa un contract pe doi ani, va avea un salariu de 300.000 de euro, principala clauza fiind, in primul sezon, evitarea retrogradarii. In iarna, Munteanu va avea la dispozitie un buget de 3 milioane de euro pentru noi achizitii. Altfel, fostul antrenor al argesenilor, italianul Giussepe Giannini, a fost anuntat ca s-a renuntat la serviciile lui.
JUCATOR?
Plecarea lui Dorinel Munteanu la FC Arges poate duce la un caz unic in Liga 1. Astfel, conform contractului semnat cu CFR Cluj, Dorinel mai este jucatorul gruparii clujene pana la 30 iunie 2007! "Ramane de vazut cum va fi la meciul direct. Va sta pe banca lui FC Arges in calitate de director tehnic si, in acelasi timp, va fi jucatorul lui CFR Cluj in foaia oficiala", a declarat Iuliu Muresan. Oficialul clujenilor i-a avertizat si pe cei de la FC Arges: "Sa nu faca smecherii, sa plateasca acea clauza. Altfel vom cere sanctiuni".
AZI SE DECIDE
Pentru inlocuitorul lui Dorinel Munteanu la CFR Cluj, presedintele Iuliu Muresan a discutat cu doi tehnicieni. "L-am fi dorit pe Ioan Andone, insa se afla sub contract. Trebuie sa rezolvam cat mai repede, avem de pregatit meciul cu Steaua", a declarat Muresan, care a specificat ca pe lista nu s-a aflat Ioan Ovidiu Sabau si Ilie Dumitrescu. Este posibila si venirea lui Bergodi, ultima oara la FC National.

×
Subiecte în articol: sport