x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport FC Arges - Isi iau plasa cu banii pe Neaga

FC Arges - Isi iau plasa cu banii pe Neaga

23 Feb 2005   •   00:00

Patronul Stelei, Gigi Becali, incearca sa santajeze clubul FC Arges dupa ce a incasat jumatate din banii pe care trebuie sa-i primeasca de la coreeni pe Adrian Neaga.

ANDREI NICOLESCU

OBISNUIT. Viorel Ilinca l-a cedat pe Dica, jucatorul fiind sfatuit de Becali sa nu-si prelungeasca contractul cu Arges
FENTA. Conform intelegerii parafate in 2001, Steaua ar fi trebuit sa dea 45% din suma de transfer al lui Neaga clubului care l-a format, dar Gigi Becali le-a transmis pitestenilor ca ori accepta 200.000 de dolari, ori il declara pe Neaga liber de contract, si FC Arges nu mai vede nici un ban. "Eu am o dezlegare in alb semnata de Neaga pe care as putea s-o folosesc", a spus Becali pe toate posturile de televiziune la care a fost invitat. Declaratia ar putea sa ii faca pe procurori sa se autosesizeze.

TEAPA. Adrian Neaga a fost transferat la Steaua in vara anului 2001 contra sumei de 800.000 de dolari, plus 45% dintr-un transfer in strainatate. Pitestenii au primit pana la urma numai jumatate din suma, plus doi jucatori, Luca si Giuchici, dar cei doi nu au mai ajuns la FC Arges. Cu toate acestea, tranzactia in privinta sumei s-a considerat inchisa. Astfel, gruparea din Trivale a primit numai 400.000 de dolari pentru Neaga, iar acum ar urma sa primeasca procentul din suma incasata de Steaua. Aspect pe care Gigi Becali incearca sa-l ignore, oferind mai putin.

"Ne-am invatat minte"

Jurnalul National: Domnule Ilinca, cati bani va primi FC Arges in urma transferului lui Adrian Neaga?
Viorel Ilinca: Lucrurile sunt foarte neclare la ora asta. Trebuie mai intai sa asteptam finalul tranzactiei. Nu putem sa facem acum atmosfera proasta. Noi nu putem sa facem socoteala banilor pe care nu-i avem. Vara trecuta ne-am facut calcule degeaba, dupa ce s-a spus ca pleaca sigur la Alania Vladikavkaz.

Ati purtat pana acum vreo discutie cu Gigi Becali, patronul Stelei, pe seama banilor pe care ii are FC Arges de primit in urma acestui transfer al lui Neaga?
Am discutat de principiu. Mi-a spus ca el si-a facut un calcul, a platit 400.000 de dolari pe Neaga la inceput, a mai cheltuit cu el 300.000 si ar fi dispus sa mai dea doar 200.000 de dolari Argesului, ca sa iasa si el pe profit. A spus ca are variante de a-l declara liber de contract, si FC Arges nu se mai alege cu nici un ban.

Dar asta nu e o forma de santaj?
Regulamentar e acoperit cu niste hartii semnate si de Neaga, prin care el isi da acordul sa primeasca dezlegare. Are la indemana mijloace regulamentare, dar e prematur sa vorbim acum.

Nu o sa va sara in cap ca l-ati lasat sa plece pentru o suma mica?
Stiu ca o sa ne acuze lumea, dar o sa prezentam documente pentru a ne disculpa. Suntem pusi intr-o situatie fara intoarcere. Ori acceptam propunerea lui Gigi Becali, ori ne uitam unul dupa altul si nu ne alegem cu nimic. Asta trebuie sa ne fie invatare de minte.

×
Subiecte în articol: sport neaga argeş