x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport FC BRAŞOV – DINAMO 2-0 / Atmosferă sub zero grade

FC BRAŞOV – DINAMO 2-0 / Atmosferă sub zero grade

de Daniel Stan    |    24 Noi 2008   •   00:00

Disputa dintre Răzvan Lucescu şi Mircea Rednic a fost câştigată net de primul, care, în condiţiile unui teren imposibil, a impus o tactică superioară.



Andrei Cristea (stânga sus) şi Dănciulescu (cu spatele) s-au pierdut la propriu în zăpada de la Braşov
Gazeta Sporturilor/Intact Images



Zăpada abundentă căzută în ziua partidei şi scorul final au transformat într-un adevărat iglu birourile şefilor. Dar nu capriciile vremii au îngheţat tabela la 2-0 pentru braşoveni, ci atitudinea superioară, diferenţa fiind făcută de băncile tehnice. "Eu am pregătit altfel acest joc, nu mă aşteptam la ninsoare. Îl felicit pe Răzvan, a pregătit mai bine meciul. La cum s-a jucat, nu meritam victoria", a declarat, la final, Mircea Rednic. Tehnicianul a continuat ironic la adresa jucătorilor săi: "Mi-e ciudă de această înfrângere. Aşteptam altă atitudine din partea jucătorilor după eşecul cu Urziceniul. Parcă pe teren erau două mingi, iar noi am jucat cu aia medicinală. Nu ştiu dacă am avut vreun şut pe poartă". De partea cealaltă, Răzvan Lucescu era fericit: "S-a demonstrat că echipele mici pot crea probleme aşa-zişilor granzi. Sunt fericit că jucătorii mei au înţeles ceea ce le-am cerut. Este o zi importantă pentru noi, eu am mari pretenţii de la această echipă". Şefii dinamovişti nu mai ştiu ce să creadă. Unul dintre acţionari, Vasile Turcu, chiar a făcut o criză de nervi: "M-am minţit singur până acum, i-am apărat pe jucători, am fost lângă ei pe zăpadă, pe frig, mi-am lăsat familia, afacerile, ce mai, sunt dezamăgit, îmi vine să plâng. Dar gata, nu voi mai fi Turcu de până acum, îmi voi schimba total comportamentul".

"S-a spart ghinionul"

Preşedintele braşovenilor, Dinu Gheorghe, consideră meritată victoria trupei lui Răzvan Lucescu. "Sunt foarte mulţumit, victoria a fost mult mai clară decât arată scorul final şi nimeni nu poate contesta acest lucru. Mă mai bucură foarte mult tactica aleasă de Răzvan. Cred că s-a spart ghinionul, după ce etape bune şansa nu ne-a surâs. Cu siguranţă eram mult mai sus în clasament cu un dram de noroc în plus", a declarat oficialul "stegarilor".

Borcea: "Se vor lua măsuri!"

Preşedintele executiv al lui Dinamo, Cristi Borcea, încearcă să se resemneze într-un mod care îl caracterizează: "Prefer să terminăm pe locul 2 decât să bată Steaua pe Urziceni. Deocamdată, dintre echipele care se bat la titlu, nici una nu a strălucit, noi am luat distanţă faţă de rivali. Pot spune chiar că ne-am autodepăşit". Borcea admite totuşi că situaţia pare a fi scăpat de sub control: "Am stat 14 etape pe primul loc şi acum sunt probleme în vestiar? Oricum se vor lua măsuri". Şi antrenorul Mircea Rednic confirmă: "Conducerea deja a luat prima măsură, de ordin financiar. Vor urma şi altele".

Lucescu, fair-play

Tehnicianul braşovenilor, Răzvan Lucescu, a ţinut să comenteze şi relaţia dintre el şi Mircea Rednic, una tensionată în trecut. "Amândoi am făcut greşeli în trecut, dar acum suntem doi antrenori tineri, între care trebuie să existe înţelegere. Este normal asta, ne ştim de prea mult timp ca să nu ne respectăm. De altfel, Mircea chiar m-a felicitat după meci", a declarat Lucescu junior.

Dănciulescu, borna 400

Atacantul dinamovist Ionel Dănciulescu a jucat la Braşov cel de-al 400-lea meci în primul eşalon, acesta fiind devansat de un singur fotbalist care încă se mai află în activitate, stelistul Petre Marin (404 prezenţe). De o aniversare tristă a avut parte şi antrenorul Mircea Rednic, pentru care înfrângerea de la Braşov a venit în partida 200 ca tehnician.

×
Subiecte în articol: sport