x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport FC Timişoara:Depunctarea e oficială

FC Timişoara:Depunctarea e oficială

de Ionut Paduraru    |    05 Sep 2008   •   00:00
FC Timişoara:Depunctarea e oficială

Decizia FIFA de penalizare cu şase puncte a echipei FC Timişoara, pusă ieri în aplicare de FRF, a scos lumea în stradă. Cîteva sute de suporteri au blocat aseară DN6, lucru ce a condus la ciocnirea protestatarilor cu forţele de ordine.

Decizia FIFA de penalizare cu şase puncte a echipei FC Timişoara, pusă ieri în aplicare de FRF, a scos lumea în stradă. Cîteva sute de suporteri au blocat aseară DN6, lucru ce a condus la ciocnirea protestatarilor cu forţele de ordine.

 
Aşa cum declarase miercuri Mircea Sandu (foto), punerea în aplicare a deciziei a fost o simplă formalitate. “Domnul Mircea Sandu a trimis deja comunicarea către membrii CEx. Noi nu trebuie să facem acum nimic altceva decît să punem în aplicare comunicarea FIFA, care este obligatorie pentru FRF, deci şi pentru membrii Comitetului Executiv. Este o decizie executorie. Conţinutul său este foarte clar: şase puncte penalizare pentru FC Timişoara şi termen zece zile pentru schimbarea culorilor. Dacă nu se face acest lucru, vom convoca un Comitet Executiv şi putem merge pînă la excluderea clubului”, a declarat Dumitru Costin, membru în Comitetul Executiv. Claudio Zambon, cel care deţine palmaresul lui Poli Timişoara, a anunţat că doreşte să fie despăgubit şi pentru meciurile în care bănăţenii au folosit culorile alb-violet. “Am trimis lista cu meciurile pe care le-a jucat Timişoara între 5 decembrie 2006 şi 25 iulie 2008 în echipamentul alb-violet, lucru neconform cu hotărîrea Tribunalului de Arbitraj Sportiv”, a spus Zambon.

 
PROTEST. Finanţatorul Stelei şi preşedintele LPF i-au luat ieri apărarea lui Marian Iancu. “Marian Iancu va vinde tot şi se va retrage sigur. Se va alege praful de Timişoara. Va fi un şoc pentru toată populaţia României şi nu doar pentru lumea fotbalului. Doamne fereşte să iasă lumea în stradă!”, a declarat Dumitru Dragomir. Acest lucru s-a întîmplat aseară, cînd circa 700 de suporteri au blocat DN6, protestînd faţă de depunctarea echipei. Forţele de ordine au intervenit cu gaze lacrimogene.

 
Iancu ameninţă cu desfiinţarea
După ce miercuri a anunţat că nu va mai susţine financiar clubul în cazul depunctării, patronul Marian Iancu (foto) a ameninţat ieri că va desfiinţa echipa. “Toţi jucătorii vor primi hîrtii şi vor deveni liberi de contract. Ştiu că au familii şi probabil le va fi şi lor greu, dar altă variantă nu am. Ce se va întîmpla cu meciurile următoare şi cu meciul cu Partizan? Nu ştiu şi nici nu mă mai interesează. Mă retrag şi gata”, a spus Marian Iancu.

×
Subiecte în articol: sport