x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport FC TIMIŞOARA – DINAMO ● Stare de necessitate

FC TIMIŞOARA – DINAMO ● Stare de necessitate

de Daniel Stan    |    07 Noi 2008   •   00:00
FC TIMIŞOARA – DINAMO  ●  Stare de necessitate

Infirmeria “câinilor” s-a mai înmulţit cu trei pacienţi, Zie Diabate, Julio Cesar Correa şi, în ultimul moment, Marius Niculae, astfel că meciul de mâine seară, de pe Bega, programat la ora 20:30, în direct pe Antena 1, a devenit foarte dificil.



Visul timişorenilor de a învinge după 11 ani marea rivală se poate împlini mâine seară. Pe lângă faptul că trupa lui Duşan Uhrin va evolua pe teren propriu în faţa unui public vulcanic, ea este neînvinsă de 10 etape în campionat. În schimb, dinamoviştii vin “cârpiţi” la Timişoara. Astfel, pe lângă Zicu, Pulhac şi Florin Bratu, care vor reveni abia primăvara viitoare, Mircea Rednic i-a pierdut după derby-ul cu Steaua şi pe Zie Diabate, Julio Cesar Correa şi Marius Niculae. În această situaţie, “Puriul” a apelat la doi jucători de la echipa secundă, Marcu şi Bucşă, ultimul fiind fiul unuia dintre acţionari, Florian Walter. Singura veste bună pentru suporterii roş-albilor este faptul că Tamaş s-a pregătit normal şi va evolua la Timişoara. “Dinamo este una dintre cele mai bune echipe ale campionatului, dar trebuie să-i învingem ca să rămânem sus în clasament. Deşi are câţiva jucători accidentaţi, sunt alţi fotbalişti foarte valoroşi, cu experienţă, iar Dinamo poate alinia o echipă valoroasă”, a declarat tehnicianul lui FC Timişoara, Duşan Uhrin.

VICTORIE DUPĂ 11 ANI?
Timişoara nu a mai câştigat în faţa lui Dinamo de 11 ani, mai precis din 12 aprilie 1977, 3-0 pe teren propriu, însă la finalul sezonului echipa a retrogradat. “Acest meci este unul special pentru noi, n-am mai bătut Dinamo de atâta vreme şi ştim ce bucurie le-am putea face suporterilor în cazul unei victorii. Trecem printr-un moment foarte bun şi ar fi păcat să nu profităm, mai ales că ei au unele probleme de lot. Este meciul dintre locurile unu şi doi, adică între Timişoara şi Dinamo, atât ca joc, cât mai ales după numărul de puncte adunate pe teren”, a declarat căpitanul timişorenilor, Dan Alexa, fost jucător al grupării din Ştefan cel Mare. Acesta  a avut probleme la genunchi şi nu s-a antrenat în ultimele zile: “Miercuri am reluat pregătirile şi nu concep să nu joc. O voi face chiar cu infiltraţii”. Dinamoviştii au intrat ieri în cantonament la Săftica, iar astăzi este prevăzută plecarea spre Timişoara.

Securitate

Partida de mâine seară este considerată una cu grad ridicat de risc şi vor fi luate măsuri speciale de securitate, urmând a fi mobilizate toate efectivele Jandarmeriei pentru a preveni orice incident între fanii celor două echipe. “Pentru acest meci sunt mobilizate toate forţele. Am discutat cu liderii galeriei timişorene pentru a fi preîntâmpinate altercaţiile. Sperăm să nu existe incidente”, a declarat comandantul-şef al Grupării Mobile de Jandarmi Timişoara, Alexandru Sârcă. Conform protocolului încheiat între cele două cluburi, galeria dinamovistă a primit 700 de bilete, suporterii urmând a ajunge la Timişoara atât cu avionul, cât şi cu autocare şi microbuze. Ieri dimineaţă s-au pus în vânzare şi biletele care costă ca la orice meci de campionat: 10 RON peluze, 16 RON la
tribuna I şi a II-a şI 20 RON la tribuna 0.

“Un meci special”

Căpitanul timişorenilor, fostul dinamovist Dan Alexa, a prefaţat meciul de mâine seară. “Meciul cu Dinamo este special pentru noi, n-am mai bătut pe Dinamo de 11 ani şi jumătate. Ştim ce bucurie le putem face suporterilor dacă i-am învinge şi ar fi păcat să nu profităm de momentul bun prin care trecem. De când am venit la Timişoara, acum doi ani şi jumătate, suntem în cea mai bună formă. E meciul dintre locurile unu şi doi. După joc şi după numărul de puncte adunate pe teren, noi suntem liderul. Trebuie să fim atenţi la Dinamo, are câţiva jucători care pot face diferenţa, precum Adrian Cristea sau Dănciulescu. Nu m-am antrenat în ultimele zile din cauza unor probleme la genunchi, dar de joi mi-am reluat pregătirile. Probabil voi juca cu infiltraţii”, a declarat mijlocaşul lui FC Timişoara.

“Dinamo nu are slăbiciuni mari în joc. Miza acestui meci este primul loc. Momentan, în România nu există un lider, mai multe echipe au un cuvânt de spus”

Duşan Uhrin - antrenor FC Timişoara

“Sper din tot sufletul să ne impunem. Ne afectează orice absenţă, indiferent că e vorba de Bratu, de Pulhac sau de Zicu. Bratu va reveni în primăvară,  însă până atunci atacanţii trebuie să-şi facă datoria”

Bogdan Lobonţ - Dinamo

×
Subiecte în articol: sport dinamo timisoara