x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fc Timişoara – Dinamo/Seară de foc pe Bega

Fc Timişoara – Dinamo/Seară de foc pe Bega

de Daniel Stan    |    08 Noi 2008   •   00:00
Fc Timişoara – Dinamo/Seară de foc pe Bega

Partidele cu roş-albii sunt aşteptate de fanii “viola” poate la fel de mult precum cele cu rivalii de moarte de la UTA. După 11 ani de secetă, timişorenii au din nou şansa revanşei în faţa “câinilor”, care şi-au completat lotul cu juniori.

În această seară, de la ora 20:30, în direct la GSP TV, FC Timişoara va mai bifa un derby după succesul de acum două etape din faţa campioanei CFR Cluj. De data aceasta, pe “Dan Păltinişanu” vine Dinamo, un nume urât de suporterii timişoreni, lucru recunoscut şi de Ionel Dănciulescu: “Suntem conştienţi de ostilitatea cu care vom fi primiţi la Timişoara, dar fotbalul se joacă pe teren”. Numai că roş-albii au deplasat la Timişoara un lot care îl pune pe gânduri pe Mircea Rednic, acesta fiind nevoit să apeleze la un junior, Marcu.

Nu au făcut deplasarea Julio Cesar Correa, Diabate şi Marius Niculae, accidentaţi, cărora li se adaugă mai vechii jucători cu probleme Zicu, Pulhac şi Florin Bratu.

De asemenea, Ze Kalanga este incert, motiv de îngrijorare pentru directorul executiv, Cristi Borcea. “Din 1998, de când sunt la Dinamo, niciodată nu au fost atâtea accidentări, dar avem un lot valoros şi cei care îşi doresc să prindă echipa trebuie să demonstreze acest lucru. De 10 ani plec fericit de la Timişoara”, spune oficialul “câinilor”.

TEHNICIENI OPTIMIŞTI
Chiar şi în aceste condiţii, antrenorul Mircea Rednic este optimist: “Sunt probleme de efectiv, am fost nevoit să apelez la jucători de la echipa secundă, dar asta nu înseamnă că nu pot forma un unsprezece care să câştige în faţa Timişoarei. Nu va fi Marius Niculae, dar îl am pe Dănciulescu. El rămâne tot mereu la datorie. Mai este şi Miranda, suntem optimişti”. Şi tehnicianul lui FC Timişoara, Duşan Uhrin, se gândeşte doar la victorie: “Până la ora meciului trebuie să aleg cea mai bună variantă pentru a câştiga jocul şi de a ne menţine sus în clasament. Va fi un meci total diferit faţă de cel cu CFR Cluj, întâlnim o formaţie cu un alt stil de joc”. Posibil ca Dan Alexa, fostul dinamovist şi actualul căpitan al bănăţenilor, să nu poată evolua nici mâine seară. “La Galaţi nu a jucat din cauza suspendării, dar şi a accidentării. Vom vedea ce va fi cu Alexa, în condiţii normale este titular indiscutabil şi căpitanul echipei”, a mai adăugat Uhrin.

 

Deplasare separată

Suporterii dinamovişti au primit 700 de bilete, pe bază de reciprocitate, pentru partida de pe Stadionul “Dan Păltinişanu”. O parte dintre suporteri, în frunte cu fostul lider al galeriei, Elias Bucurică, vor face deplasarea cu avionul până la Timişoara, în timp ce membrii “Peluzei Cătălin Hâldan” au preferat autocarele şi microbuzele, plecarea fiind prevăzută pentru această dimineaţă. “Câinii” aşteaptă întăriri din alte oraşe din Ardeal, precum şi din Timişoara. Pentru acest meci, considerat de risc maxim, gazdele au apelat la Jandarmerie, care a anunţat că va mobiliza aproape întregul efectiv pentru a se preîntâmpina orice incidente.

 

Se judecă la Lausanne

Preşedintele grupării “viola”, Marian Iancu, este încrezător că se vor recupera cele şase puncte pe care FRF a fost obligată să i le retragă în urma “scandalului Zambon”.

“Ne judecăm la TAS, la Lausanne. Am depus cererea noastră argumentată contra celor de la Comisia de Disciplină a FIFA şi a celor din Comitetul Executiv al FRF. Am cerut anularea hotărârii depunctării şi suspendarea executării până la finalizarea cazului. FIFA a transmis că soluţia dată nu este definitivă şi că mai întâi ar trebui să judece şi Comisia de Apel”, a declarat oficialul timişorean. Iancu a mai adăugat:

“Probabil luna aceasta TAS se va pronunţa pentru suspendarea executării”. În acelaşi timp, Iancu a dat asigurări că, indiferent de rezultatul negocierilor cu Ovidiu Tender, de litigii şi de lipsa finanţării, FC Timişoara va exista.

×
Subiecte în articol: sport timisoara