x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport FC Timişoara: Iancu negociază vînzarea

FC Timişoara: Iancu negociază vînzarea

de Ionut Paduraru    |    09 Sep 2008   •   00:00
FC Timişoara: Iancu negociază vînzarea

Marian Iancu a declarat, ieri, că este hotărît să se retragă din fotbal şi a recunoscut că negociază vînzarea ac­ţiu­nilor pe care le deţine la clubul timişorean.  



Marian Iancu a declarat, ieri, că este hotărît să se retragă din fotbal şi a recunoscut că negociază vînzarea ac­ţiu­nilor pe care le deţine la clubul timişorean.   

Finanţatorul echipei bănă­ţene a mai susţinut ieri că italianul Claudio Zambon nu a deţinut niciodată palmaresul lui Poli Timişoara, decizia TAS fiind luată pe baza unui act fals emis de FRF. “Zambon a înfiinţat o societate – SC Politehnica Timişoara SA, care nu avea echipă de fotbal. Domnul Andrei a făcut un nou club, FC Politehnica Timişoara 2002, echipa continuatoare a palmaresului fostei grupări Poli Timişoara. Secretarul general al FRF, Adalbert Kassai, a semnat actul că drepturile şi istoria echipei rămîn la Politehnica 2002, apoi i-a eliberat o dovadă falsă lui Zambon, care să îi confere palmaresul echipei din Timişoara. Federaţia a remis un fals către o echipă practic ine­xistentă. Nu înţeleg cum Kassai a eliberat acel act în 2002 unei echipe înfiinţate în 2003”, a spus Iancu.


OFERTE. Marian Iancu a mai declarat ieri că se va retrage din fotbal pentru a continua lupta cu şefii FRF în justiţie. “Nu ştiu dacă echipa va juca în etapa viitoare şi nici în ce culori. Ne retragem pentru că sînt mult mai puternici decît mine, joc pe terenul lor şi trebuie să ies din ţinta lor şi să mă mut acolo unde sîntem egali şi unde justiţia poate face lumină”, a spus fi­nan­ţa­torul, care a recunoscut apoi că a primit mai multe oferte pentru vînzarea echipei, cea mai importan­tă din partea lui Ovidiu Tender: “Sînt discuţii. Trebuie să asigurăm continuitatea echipei. Numai aşa putem să acţionăm împotriva celor care au prejudiciat echipa”.


Greşeală

Dumitru Dragomir a explicat că Zambon s-a folosit de un act emis în pripă pentru a cîştiga la TAS: “În timpul judecăţii dintre Zambon şi Poli, FRF nu a mai aş­­tep­tat decizia şi a eliberat un document care prevedea că pa­tron este Zambon, act semnat de Kassai. Apoi a venit decizia ins­tanţei, care spunea că în or­ga­ni­grama clubului nu există nici un Zambon. Italianul s-a folosit de actul dat atunci de FRF, de aceea a avut cîştig de cauză”.

×
Subiecte în articol: sport timisoara zambon