x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fiorentina – Steaua: Batistuta, Mutu şi "Violone"

Fiorentina – Steaua: Batistuta, Mutu şi "Violone"

de Dragos Stoica    |    01 Oct 2008   •   00:00
Fiorentina – Steaua: Batistuta, Mutu şi "Violone"

Suporterii Fiorentinei îl divinizează pe Adrian Mutu, dar cel mai iubit fotbalist din istoria echipei din Florenţa rămâne argentinianul Gabriel Omar Batistuta, care a îmbrăcat tricoul viola timp de nouă ani.



Suporterii Fiorentinei îl divinizează pe Adrian Mutu, dar cel mai iubit fotbalist din istoria echipei din Florenţa rămâne argentinianul Gabriel Omar Batistuta, care a îmbrăcat tricoul viola timp de nouă ani.
În jurul stadionului Artemio Franchi atmosfera este în general liniştită. Singurul loc mai aglomerat este barul aflat lângă magazinul oficial al Fiorentinei. Aici sunt poze cu istoria Fiorentinei, iar cele mai multe îl reprezintă pe argentinianul Gabriel Omar Batistuta, considerat unul dintre cei mai mari jucători care au trecut pe la gruparea din Florenţa şi care a avut şi o statuie în faţa Stadionului Artemio Franchi. Atacantul român Adrian Mutu nu este reprezentat foarte mult în posterele de pe pereţii localului, el apărând doar într-unul dintre ele. Cu toate acestea, toţi îl vorbesc de bine şi cred că e un jucător indispensabil echipei.


Prandelli e un idol

Un alt idol al suporterilor Fiorentinei, italianul Luca Toni, care acum evoluează la Bayern München, adversara din Grupa F a Ligii Campionilor, este şi el prezent destul de des, pe pereţii barului existând un tricou de-al său cu autograf. Antrenorul Cesare Prandelli este un idol, un mesaj dedicat acestuia fiind scris pe zidul unei case situată lângă stadion: "Cesare, Firenze îţi declară iubire eternă".
Pe lângă articole obişnuite, cum ar fi brelocuri, brichete sau pixuri cu însemnele grupării viola, din barul de lângă tribuna oficială a stadionului, fanii pot cumpăra şi un vin creat special pentru suporteri, care se numeşte "Violone". O sticlă costă 11 euro.


Oficialii au plecat optimişti

În cursul zilei de ieri, la Florenţa a ajuns şi patronul echipei, Gigi Becali, care a fost însoţit în cursa charter, printre alţii, de preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, şi de selecţionerul Victor Piţurcă.
"Mă abţin să dau vreun scor pentru acest meci, dar sunt optimist. Steaua poate să bată pe Fiorentina. Cred că Rădoi va juca. Nu mă pricep la medicină, dar, dacă e valid, va juca. Fiecare meci este greu. Rădoi nu riscă nimic", a comentat Dumitru Dragomir. De altfel, Rădoi s-a pregătit la intensitate normală la antrenamentul oficial de luni seară.
"Cred că vom câştiga cu Fiorentina. Sunt convins că vom marca, nu am nici o îndoială. Rădoi e disperat să joace. Dacă ar fi să decid eu, l-aş lăsa să joace, însă nu pot să iau eu o asemenea hotărâre. Doar Marius Lăcătuş decide dacă intră Rădoi împotriva Fiorentinei", a spus şi Gigi Becali.


Impresionaţi de Dom

Elevii lui Marius Lăcătuş au ieşit ieri la plimbare prin Florenţa, după micul-dejun vizitând centrul vechi al oraşului. Ei au rămas impresionaţi de Domul din Firenze şi au profitat de ocazie pentru a-şi face şi câteva mici cumpărături. La prânz, jucătorii s-au întors în camerele de hotel pentru a se odihni înainte de meci. Steliştii au avut surpriza de a fi vizitaţi de fostul internaţional al Universităţii Craiova, Rodion Cămătaru. Şedinţa tehnică a avut loc la 17:30. La Florenţa a fost soare ieri, la ora meciului fiind anunţată o vreme foarte bună. În tribune erau aşteptaţi să vină în jur de 2.500 de suporteri români, 1.000 dintre ei sosind din ţară.

×
Subiecte în articol: sport