x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fiorentina – Steaua/Obiectiv îndrăzneţ: 3 puncte

Fiorentina – Steaua/Obiectiv îndrăzneţ: 3 puncte

de Dragos Stoica    |    30 Sep 2008   •   00:00
Fiorentina – Steaua/Obiectiv îndrăzneţ: 3 puncte

Băieţii lui Marius Lăcătuş vizează prima victorie în grupele Ligii Campionilor după doi ani, dar nu s-ar supăra nici cu un rezultat de egalitate. Partida de pe "Artemio Franchi" va fi transmisă în direct de Pro TV, de la ora 21:45.



Băieţii lui Marius Lăcătuş vizează prima victorie în grupele Ligii Campionilor după doi ani, dar nu s-ar supăra nici cu un rezultat de egalitate. Partida de pe "Artemio Franchi" va fi transmisă în direct de Pro TV, de la ora 21:45.

Delegaţia Stelei a plecat ieri-dimineaţă de pe Aeroportul "Henri Coandă" cu destinaţia Italia. Ajunşi la Florenţa, "roş-albaştrii" s-au cazat la Hilton Garden Inn, un hotel de cinci stele situat la periferia oraşului, la circa 15 minute de aeroport. Deşi în regiune trăiesc aproximativ 100.000 de români, steliştii nu au fost aşteptaţi de nici un suporter. Doar una dintre recepţionere, originară din Bucureşti, i-a învăţat pe angajaţii hotelului să-şi întâmpine oaspeţii cu "Bună ziua" şi "Bine aţi venit".
Antrenorul Marius Lăcătuş l-a luat în Italia şi pe Mirel Rădoi, nerefăcut în totalitate după leziunea la coapsă din meciul naţionalei cu Insulele Feroe. Şi, cu toate că Gigi Becali spunea că tehnicianul stelist nu-l va lăsa pe căpitan să evolueze pentru a nu risca agravarea accidentării, nu este exclus ca Rădoi să intre pe teren, mai ales că soluţia Toja, încercată în ultima perioadă, nu a dat roade, iar Tiago nu pare prea călit cu meciurile tari. În schimb, Ovidiu Petre, care are şi el probleme medicale, nu a făcut deplasarea în Peninsulă. Steliştii au efectuat aseară, de la ora 20:30, antrenamentul oficial.


Becali vrea să-l supere pe Mutu

"Roş-albaştrii” vor să profite de perioada mai puţin fastă prin care a trecut formaţia italiană în ultima săptămână şi să obţină primele trei puncte în grupă. "Nu ne este teamă de Fiorentina, nu ne este teamă de Mutu. Vrem să obţinem prima victorie după mult timp în Liga Campionilor. Nu ne interesează cine dă gol, poate să o facă şi Zapata. Spre deosebire de restul echipelor din grupe, Fiorentina nu excelează”, crede preşedintele Valeriu Argăseală. În schimb, Gigi Becali spune că s-ar mulţumi şi cu o remiză: "Mergem la victorie, dar şi un rezultat de egalitate este bun. Să dea Dumnezeu ca Mutu să plece supărat după meciul cu Steaua".
Pe aceeaşi lungime de undă cu patronul său, Sorin Ghionea ar vrea trei puncte, dar a apreciat că şi o remiză obţinută pe "Artemio Franchi" ar fi un rezultat foarte bun pentru Steaua, ţinând cont de forţa de joc pe care a arătat-o gruparea "viola” în prima partida din grupă, cea cu Lyon. "Fiorentina este o echipă foarte bună, care a marcat două goluri în deplasarea de la Lyon. Mergem la Florenţa pentru a obţine maximum posibil, dar dacă ne vom întoarce acasă cu un punct nu vom face o dramă", a declarat fundaşul.


Mutu în Anglia

Antrenorul Cesare Prandelli a negat că ar avea vreo problemă cu Adi Mutu, după ce românul s-a enervat că a fost schimbat la finalul meciului cu Genoa. "Nu există o problemă Mutu. Când un jucător părăseşte terenul este întotdeauna nemulţumit. Însă noi, antrenorii, putem să fim la rândul nostru nemulţumiţi de prestaţiile lor. Aşa că suntem la egalitate", a declarat Prandelli. Deteriorarea relaţiilor cu tehnicianul Fiorentinei l-ar putea îndepărta pe Mutu de formaţia "viola". Potrivit presei italiene, Mutu a făcut un pact cu oficialii grupării toscane, conform căruia poate pleca la finalul sezonului în cazul unei oferte avantajoase, o posibilă destinaţie fiind Manchester City.


Gilardino e OK

Atacantul Fiorentinei Alberto Gilardino, care a suferit o uşoară leziune la partida cu Genoa de sâmbătă, s-a antrenat normal şi este apt pentru jocul cu Steaua. "Este totul OK, am reuşit să mă pregătesc cot la cot cu colegii mei", a precizat vârful de atac al "violeţilor". Gilardino, autorul golului toscanilor din victoria cu Genoa, a adăugat că vrea să înscrie şi în seara aceasta: "Mai sunt puţine ore şi îi vom întâlni pe români. Cine ştie, poate un gol aduce altul. Vreau şi sper să marchez şi cu Steaua".


"Steaua este o echipă bună, cu experienţă, dar nu printre cele mai bune din Champions League."
Adrian Mutu


"Steaua e o echipă importantă, bine organizată, şi atât. Suntem preocupaţi, dar nu ne temem. Suntem gata să învingem"
Cesare Prandelli


Mutu: "Ştiu Steaua, dar nu le ştiu jocul"

La conferinţa de presă oficială, de ieri, de dinaintea meciului din această seară, s-au prezentat antrenorul Cesare Prandelli şi internaţionalul român Adrian Mutu.
"Steaua e o echipă importantă, care joacă foarte bine", a apucat să zică tehnicianul italian, care a fost apoi uitat, tirul întrebărilor îndreptându-se spre Mutu. "Sunt un pic emoţionat, e prima oară când joc contra unei echipe româneşti. Voi aborda meciul în maniera corectă de a câştiga", şi-a început acesta discursul. "Îi cunosc pe cei de la Steaua, dar nu ştiu cum joacă, nu i-am urmărit foarte bine. Noi trebuie să ne facem jocul pentru a câştiga. E o diferenţă de ritm în Liga Campionilor. Steaua are mai multă experienţă, are o tradiţie importantă, dar acest lucru ne ambiţionează. Pentru noi e foarte important să câştigăm acest meci", a continuat Mutu. El şi-a justificat şi ieşirea nervoasă de la meciul Fiorentinei cu Genoa, când a fost schimbat în minutul 83, şi i-a reproşat acest lucru lui Prandelli: "Pot să termin şi eu un meci?". "M-am supărat mai mult pentru că era o lovitură liberă, pe care voiam s-o bat şi să înscriu". Despre discuţiile în contradictoriu cu patronul Stelei, Mutu a fost scurt: "Nu mă interesează ce zice Gigi Becali".

  • Corespondenţă din Florenţa

Liga campionilor - etapa a 2-a

Marţi

Grupa E
Aalborg – Manchester United
Arbitru: Olegario Manuel Bartolo (Portugalia)

Villarreal – Celtic Glasgow
Arbitru: Viktor Kassai (Ungaria)
Clasament: 1. Manchester United 1p; 2. Villarreal 1p; 3. Celtic 1p; 4. Aalborg 1p.


Grupa F
Fiorentina – Steaua
Arbitru: Michael Riley (Anglia)

Bayern München – Lyon
Arbitru: Kyros Vassaras (Grecia)
Clasament: 1. Bayern München 3p; 2. Fiorentina 1p; 3. Lyon 1p; 4. Steaua 0p.


Grupa G

Arsenal – FC Porto
Arbitru: Herbert Fandel (Germania)

Fenerbahce – Dinamo Kiev
Arbitru: Thomas Einwaller (Austria)
Clasament: 1. FC Porto 3p; 2. Arsenal 1p; 3. Dinamo Kiev 1p; 4. Fenerbahce 0p.


Grupa H
Zenit Sankt Petersburg – Real Madrid (ora 19:30)
Arbitru: Massimo Busacca (Elveţia)
BATE Borisov – Juventus
Arbitru: Martin Atkinson (Anglia)
Clasament: 1. Real Madrid 3p; 2. Juventus 3p; 3. Zenit 0p; 4. BATE Borisov 0p. 


Miercuri

Grupa A
CFR Cluj – Chelsea
Arbitru: Florian Meyer (Germania)

Bordeaux – AS Roma
Arbitru: Alberto Undiano Mallenco (Spania)
Clasament: 1. Chelsea 3p; 2. CFR Cluj 3p; 3. AS Roma 0p; 4. Bordeaux 0p.


Grupa B
Anorthosis Famagusta – Panathinaikos
Arbitru: Eric F. J. Braamhaar (Olanda)
Inter Milano – Werder Bremen
Arbitru: Lubos Michal (Slovacia)
Clasament: 1. Inter Milano 3p; 2. Werder Bremen 1p; 3. Anorthosis 1p; 4. Panathinaikos 0p.


Grupa C
Şahtior Doneţk – FC Barcelona
Arbitru: Howard Melton Webb (Anglia)
Sporting Lisabona – FC Basel
Arbitru: Nicola Rizzoli (Italia)
Clasament: 1. Barcelona 3p; 2. Şahtior 3p; 3. FC Basel 0p; 4. Sporting 0p.


Grupa D
Atletico Madrid – Marseille
Arbitru: Tom Henning Ovrebo (Norvegia)

Liverpool – Eindhoven
Arbitru: Felix Brych (Germania)
Clasament: 1. Atletico Madrid 3p; 2. Liverpool 3p; 3. Marseille 0p; 4. Eindhoven 0p.

• Toate partidele încep la ora 21:45.

×