x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Flavio Briatore s-a retras de la Renault

Flavio Briatore s-a retras de la Renault

16 Sep 2009   •   00:00
Flavio Briatore s-a retras de la Renault

Echipa de Formula 1 Renault a anunţat, astăzi, într-un comunicat oficial, că nu va face contestaţie în cazul anchetei FIA referitoare la acuzaţiile privind Marele Premiu al statului Singapore, în timp ce şeful echipei, Flavio Briatore, a renunţat la funcţie.



"Echipa Renault F1 nu va contesta informaţiile publicate de FIA referitoare la Marele Premiu al statului Singapore din 2008. De asemenea, anunţă că directorul administrativ Flavio Briatore, alături de directorul executiv al departamentului de inginerie, Pat Symonds, au părăsit echipa. Înainte să asiste la audierile FIA, care vor avea loc la 21 septembrie, la Paris, echipa nu va mai face niciun comentariu", se arată în comunicat publicat pe site-ul oficial.

Briatore şi Symonds au fost acuzaţi că i-au cerut pilotului Piquet Jr să provoace un accident pentru ca Fernando Alonso să fie favorizat de intrarea pe circuit a safety car-ului. Spaniolul a câştigat în cele din urmă ediţia din 2008 a MP de Formula 1 disputat în Singapore.

În cazul în care echipa este declarată vinovată, Renault riscă să fie exclusă din campionatul de Formula 1.

Echipa anunţase săptămâna trecută că vrea să-i dea în judecată pe Piquet Jr şi pe tatăl acestuia, pe care îi acuză de şantaj şi fals în declaraţii.

×
Subiecte în articol: sport