x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Formula 1 - Kimi Raikkonen s-a impus la Sao Paolo

Formula 1 - Kimi Raikkonen s-a impus la Sao Paolo

23 Oct 2007   •   00:00
Formula 1 - Kimi Raikkonen s-a impus la Sao Paolo
Sursa foto: VANDERLEI ALMEIDA/

La finalul Marelui Premiu al Braziliei, finlandezul era campion mondial. Intre timp, FIA a anunţat că va analiza o contestaţie depusă de McLaren, care, dacă va fi soluţionată favorabil, va direcţiona titlul către britanicul Lewis Hamilton.

La finalul Marelui Premiu al Braziliei, finlandezul era campion mondial. Intre timp, FIA a anunţat că va analiza o contestaţie depusă de McLaren, care, dacă va fi soluţionată favorabil, va direcţiona titlul către britanicul Lewis Hamilton. Surpriză la Sao Paolo! Deşi toată lumea se aştepta ca britanicul Lewis Hamilton să devină campion mondial la primul sezon in Formula 1, laurii i-au revenit finlandezului Kimi Raikkonen şi italienilor de la Ferrari. Acesta a căştigat duminică Marele Premiu al Braziliei, depăşindu-i pe coechipierul său Felipe Massa şi pe dublul campion mondial Fernando Alonso (McLaren), in timp ce Hamilton a ajuns de-abia pe poziţia a şaptea, după ce, in turul 7, a fost depăşit de aproape toţi concurenţii din cauza unor probleme la cutia de viteze. Plecat din pole-position, brazilianul Felipe Massa a condus aproape intreaga cursă, cedăndu-i deliberat locul lui Kimi Raikkonen in turul 53. Acesta a fost declarat campion mondial, dar titlul său nu este deocamdată sigur, după ce McLaren a făcut un apel la FIA faţă de decizia de a nu-i penaliza pe căţiva piloţi care au terminat duminică in faţa lui Hamilton pentru faptul că aceştia au folosit un combustibil la o temperatură interzisă.

"Nu mă voi schimba"

Cunoscut drept un tip petrecăreţ, căruia ii place să piardă nopţile prin baruri cu prietenii, finlandezul Kimi Raikkonen a declarat că viaţa sa privată il priveşte. "Cănd este vorba de antrenamente şi curse, mă comport perfect. In rest, imi trăiesc aşa viaţa cum vreau eu şi asta este totul. Acum am devenit campion mondial pentru că Ferrari este intr-adevăr o superechipă. Mă simt excelent aici", a spus pilotul.

×
Subiecte în articol: sport kimi raikkonen