x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal in Europa

Fotbal in Europa

08 Mai 2006   •   00:00
FRANTA. Rennes, echipa lui Ladislau Bölöni, a terminat la egalitate, 0-0, partida disputata sambata pe terenul lui Saint-Etienne, in etapa a 37-a din Ligue 1. Bretonii ocupa locul 5 in clasament, cu 58 de puncte, unul mai putin decat Marseille, echipa clasata pe pozitia a 4-a, care asigura participarea in Cupa UEFA. Intr-un alt meci, FC Nantes a fost invinsa acasa, 0-1 cu Bordeaux. La "canari", Claudiu Keseru a intrat pe teren in minutul 80, in locul lui Da Rocha. In schimb, campioana Lyon si-a permis sa piarda, 0-4, in fata lui Lille.

SPANIA. In etapa a 37-a, Barcelona, deja campioana, a invins cu 2-0 pe Espanyol. In schimb, Valencia a pierdut teren in lupta pentru ocuparea locului secund, terminand la egalitate, 1-1 cu Atletico Madrid. In clasamentul golgeterilor, pe primul loc se afla Samuel Eto""o (Barcelona, 25 de goluri), urmat de David Villa (Valencia, 23 de goluri) si Ronaldinho (Barcelona, 16 goluri).

AUSTRIA. Austria Viena a devenit campioana pentru a 23-a oara in istorie, dupa ce a invins cu 2-1 pe FC Tirol, in penultima etapa a primei divizii austriece. Vienezii au acumulat 67 de puncte, in timp ce FC Salzburg, formatia clasata pe pozitia a doua, a pierdut, 1-2 in fata lui Pasching, si a ramas cu 60 de puncte. Locul al treilea este ocupat chiar de FC Pasching, care are 55 de puncte.

CROATIA. Dinamo Zagreb si-a asigurat castigarea titlului in Croatia in urma victoriei cu 1-0 din partida cu Osijek. Cu doua etape inainte de finalul campionatului, Dinamo Zagreb a totalizat 70 de puncte, fiind urmata in clasament de Rijeka (59 puncte) si Varteks Varazdin (47 puncte).

ITALIA. Juventus a invins cu 2-1 pe Palermo si isi pastreaza avantajul de trei puncte fata de AC Milan, cu o etapa inaintea finalului campionatului. La torinezi, Adrian Mutu a intrat pe teren in minutul 79, in timp ce de partea cealalta Codrea a fost doar rezerva. Milan a castigat, 3-2, in deplasare la Parma, astfel incat campioana va fi decisa in ultima runda. Intr-o alta partida de ieri, Fiorentina, cu Bogdan Lobont titular, a trecut cu 5-2 de Reggina si isi pastreaza pozitia a 4-a, care i-ar asigura participarea in preliminariile Ligii Campionilor. Roma, fara Cristi Chivu, a castigat cu 1-0 acasa cu Treviso si e in continuare pe locul 5.

GERMANIA. Bayern München a devenit campioana pentru a 20-a oara in istorie. Sambata, bavarezii au terminat la egalitate, 1-1, partida cu Kaiserslautern si, cu o etapa inaintea finalului de sezon, ocupa primul loc in clasament, cu 74 de puncte. Pe pozitia secunda se afla Hamburg, care a pierdut, 2-4 la Hertha, si a totalizat 68 de puncte. La o saptamana dupa ce a obtinut Cupa Germaniei, Bayern a devenit prima echipa din istoria fotbalului german care realizat de doua ori consecutiv eventul. Pentru bavarezi este al saselea titlu in opt ani. De asemenea, mijlocasul Mehmet Scholl este primul jucator din Germania care a castigat de opt ori titlul de campion.

CIPRU. Echipa lui Ioan Andone, Omonia Nicosia, a incheiat pe locul al doilea campionatul din Cipru, desi a invins cu 5-0 pe terenul echipei APEP, in ultima etapa. Victoria Omoniei nu a fost insa suficienta, in conditiile in care Apollon Limassol, cu Bogdan Andone integralist, a invins cu 3-1 pe Anorthosis Famagusta. Astfel, Apollon a acumulat 64 de puncte si si-a pastrat avantajul de un punct fata de Omonia.
×
Subiecte în articol: sport puncte