x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern A 12-a campanie ratată

A 12-a campanie ratată

13 Oct 2010   •   00:00
A 12-a campanie ratată
Sursa foto: /Intact Images/Gazeta Sporturilor
România U21 - Anglia U21 0-0 şi nu mergem nici la Euro 2011
Înfrângerea la limită suferită la Norwich, 1-2, n-a putut fi remontată la Botoşani, meciul retur dintre selecţionatele Under 21 ale României şi Anglia s-încheiat 0-0, iar echipa naţională de tineret a bifat a 12-a campanie de calificare ratată. Selecţionerul Emil Săndoi a început cu un trident ofensiv format din jucători rapizi, Gabriel Torje, Sabrin Sburlea şi Marius Alexe, iar începutul partidei a fost promiţător. Raidurile tricolorilor la poarta britanică s-au soldat cu câteva faze periculoase la poarta lui Fielding, dar Sburlea, de două ori, şi mai ales Alexe au irosit şanse importante de a deschide scorul. Englezii au ripostat şi ei, dar atacantul lui Chelsea, Sturridge nu l-a putut învinge pe Silviu Lung jr în două situaţii de unu contra unu. La fel ca în tur, după pauză, echipa noastră naţională n-a mai putut să menţină ritmul cât de cât ridicat din prima repriză, iar singurele pericole la poarta engleză au apărut în urma unor şuturi de la distanţă. Săndoi a forţat pe final, aruncându-l în luptă şi pentru Raul Rusescu, dar nici atacantul Unirii Urziceni n-a adus zvâcnirea decisivă. "Este un rezultat dureros şi nedrept. Golul pe care l-am primit în Anglia a schimbat totul. Cred că ne-am ridicat la valoarea adversarului, ne-am creat situaţii de gol, dar din păcate nu am reuşit să le fina­lizăm. Ne-am ridicat la valoarea adversarului, ne-am creat ocazii, dar n-am reuşit să marcăm. S-au adunat şi accidentările. Băieţii au dat dovadă de un devotament ieşit din comun şi au făcut un efort fantastic. Să joci la patru zile într-un asemenea ritm nu este uşor. Este adevărat că pe final de joc am căzut fizic, ne-am pierdut din luciditate şi ocaziile au întârziat să apară. Voi avea o discuţie cu conducerea Federaţiei şi vom vedea dacă voi continua", a declarat, după meci, selecţionerul reprezentativei Under 21 a României, Emil Săndoi. La rândul său, titularizat din nou în faţa apărării, stelistul Florin Gardoş a spus: "Am început bine partida, am avut câteva ocazii, dar n-a fost să fie. Mai târziu am încercat să trecem peste momentele de construcţie, asta e. Trebuie să trecem peste acest moment, este greu, dar Anglia a avut mai mult noroc".

Mircea Sandu: "Meritam să ne calificăm"
Preşedintele FRF, Mircea Sandu, a părut destul de marcat la finalul partidei de la Botoşani. "Îi felicit pe jucători, pentru că au făcut totul pentru a obţine calificarea la Campionatul European. Sincer, cred că meritau să se califice, iar această generaţie trebuia să joace la un turneu final. Am avut ocazii mai multe decât Anglia în ambele me­ciuri. Acum trebuie ca unii dintre jucătorii de la tineret să facă pasul spre echipa de seniori. Câţiva dintre ei sunt jucători de mare perspectivă, însă este nevoie să confirme. În ceea ce ne priveşte, trebuie să dinamizăm campionatul intern şi să reîncepem să creştem jucători, să avem investiţii în infrastructură", a spus şeful FRF.

"N-am jucat deloc rău, se întrevăd perspective bune pentru promovarea la echipa naţională mare. Garantez că Gardoş va ajunge unul dintre marii fotbalişti ai acestei ţări. Sunt două ta­lente bune de tot, inclusiv Găman. E jucător de echipa naţională de seniori!"
Dumitru Dragomir, preşedinte LPF

×
Subiecte în articol: echipa naŢionalĂ under-21