x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Limbajul jocurilor video, ca factor de EXCLUZIUNE SOCIALĂ

Limbajul jocurilor video, ca factor de EXCLUZIUNE SOCIALĂ

04 Aug 2014   •   14:58
Limbajul jocurilor video, ca factor de EXCLUZIUNE SOCIALĂ

Un studiu efectuat de cercetători de la Universitatea Oxford arată că acei copii care petrec mai puţin de o oră pe zi jucând jocuri video se acomodează mai uşor decât cei care nu se joacă deloc. În schimb copiii care folosesc consolele de jocuri mai mult de trei ore zilnic sunt mai puţin mulţumiţi de viaţa lor, în general.

Cercetătorul Andrew Przybylski, coordonatorul studiului, a analizat chestionarele realizate cu participarea a 5.000 de copii britanici, cu vârste cuprinse între 10 şi 15 ani, studiul fiind publicat în revista de specialitate 'Pediatrics'. 

Din totalul celor chestionaţi, 75% au declarat că joacă zilnic jocuri video. Implicarea tinerilor în jocurile video le oferă acestora un limbaj comun, declară dr. Andrew Przybylski, de la Universitatea Oxford, iar cei care nu stăpânesc acest limbaj comun, rămân în afara grupului.

Într-un mediu de cercetare care este adesea polarizat între cei care consideră că jocurile video au un rol extrem de benefic şi cei care le leagă de un risc crescut de comitere a unor acte de violenţă, această cercetare poate oferi o nouă poziţie mai nuanţată, a declarat pentru BBC, Andrew Przybylski.

Deşi efectul jocurilor video asupra copiilor este, din punct de vedere statistic, semnificativ în acest studiu, factori precum puterea relaţiilor de familie au o influenţă mult mai mare asupra copiilor, a mai spus Przybylski.

Dr. Iroise Dumontheil, de la University of London, care nu a participat la realizarea acestui studiu, a amintit că alte studii au demonstrat că jocurile de tip FPS ('first person shooter') pot spori capacitatea de percepţie şi coordonare vizuospaţială şi îmbunătăţesc memoria. (Agerpres)
×
Subiecte în articol: adolescenti jocuri video