x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Adrian Porumboiu: "M-a omorât cooperativa Oţelul – CFR! Din nou!"

Adrian Porumboiu: "M-a omorât cooperativa Oţelul – CFR! Din nou!"

de Mihai Igirosanu    |    20 Mai 2012   •   13:10
Adrian Porumboiu: "M-a omorât cooperativa Oţelul – CFR! Din nou!"

Titlul in Liga 1 s-a decis vineri seara, la Cluj, insa exista in fotbalul romanesc cativa oameni care stiau demult cine se va incorona. Unii, cei mai multi, pentru ca erau direct implicati, iar ceilalti, mult mai putini, pentru ca stiau foarte bine ce inseamna fotbalul romanesc sI ce atu-uri trebuie sa ai pentru a castiga titlul. Printre cei care fac parte din cea de-a doua categorie, poate cel mai important sI versat, este finantatorul Vasluiului, fostul mare arbitru Adrian Porumboiu. Omul care pentru al doilea an a fost invins. Dar nu fotbalistic. Omul care a acceptat ieri sa vorbeasca pentru Jurnalul National despre tot ce stie sI despre tot ce trebuie sa stim cu totii despre un fotbal care parca ne scarbeste din ce in ce mai tare.

'Blaturile CFR – Otelul m-au sufocat'

Pentru finantatorul Adrian Porumboiu putea fi ieri o zi pe care ar fi retinut-o toata viata. Putea fi ziua in care Vasluiul ar fi iesit campioana pentru prima oara in istorie daca ar fi castigat meciul cu 'U' Cluj. Dar n-a fost decat una obisnuita. In care s-a trezit de dimineata si pana pe la pranz a fost sa supravegheze cum merg afacerile, 'pe campuri'. 'E pentru al doilea an cand mi-au distrus cel mai frumos si aprins vis. Acela de a castiga titlul cu FC Vaslui!', isi incepe Porumboiu dezvaluirile. 'Cooperativa CFR Cluj – Otelul m-a distrus din nou. Dupa blatul de anul trecut, cand CFR s-a dat la o parte sa ajute pe Otelul, intelegerea s-a sucit in acest sezon. Am spus tuturor inainte de meciul Otelul – CFR (0-4) sa parieze pe victoria CFR-ului. N-a interesat pe nimeni. Exista la Federatie o comisie, dar e fricoasa, nu face nimic. Le-am spus sa punem casetele meciurilor Otelul – CFR si cele ale noastre cu Otelul. Cu CFR s-au dat la o parte, iar pe noi ne-au facut arsice, ne-au urcat pe garduri. Acum multi ani, Bistrita si Ceahlaul faceau doar niste chestii de mici copii, fata de ce fac acum CFR si Otelul!'. Totusi, Porumboiu anunta ca merge mai departe. 'Nu ma dau batut, voi baga in continuare bani sa avem aici, la Vaslui, o echipa valoroasa care sa demonstreze asta in Europa. Sunt constient ca in campionatul intern n-avem nicio sansa. Nu voi fi niciodata lasat sa castig titlul!'.

'Craciunescu poate sa plece. Si-a realizat obiectivul!'

Porumboiu ataca direct sI cel de-al doilea motiv pentru care pare resemnat. Relatia dintre presedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, Ion Craciunescu sI patronul noii campioane, CFR Cluj, Arpad Paszkany. 'Dupa parerea mea, Craciunescu poate sa plece linistit acum. Si-a realizat obiectivul, a scos-o pe CFR campioana! Am inteles ca un ziar acorda inele de campion echipei care termina pe primul loc. Ar trebui sa primeasca si el unul!'. Apoi, fostul arbitru ataca direct: 'Acum, Craciunescu si Paszkany l-au folosit pe Alexandru Tudor, al carui raport de dupa meciul 'U' Cluj – CFR i-a salvat pe cei de la CFR. Acolo trebuia dat meci pierdut cu 0-3 ambelor echipe, orice comisie sau instanta din lume ar fi judecat asa. O spun in continuare, Tudor face parte din categoria arbitrilor onesti, dar are cativa oameni carora nu-si permite sa le faca rau. Daca au curaj, cei de la CCA sa puna la dispozitie inregistrarea convorbirii purtate de Craciunescu si Tudor pe telefonul lui Florin Verigeanu, dupa meciul acela intrerupt de la Cluj. Ceea ce Tudor trebuia sa consemneze in raport n-a consemnat, a scris despre o imbulzeala si tot felul de amanunte. Putea sa se consulte dupa meci, chiar si inaintea Comisiei, si sa faca un raport suplimentar. Dar n-a facut-o. I s-a spus sa n-o faca pentru a-i proteja pe cei de la CFR. Am vorbit cu Tudor si mi-a spus ca ar fi trebuie sa elimine 9 jucatori de la Universitatea si 9 de la CFR, ceea ce ar fi insemnat meci pierdut pentru amandoua. Mi-a mai spus ca imi va spune intr-o zi ce s-a intamplat sI ce persoana a intervenit. Il exclus total pe Mircea Sandu, el nu se mai baga in acest moment sI la cate probleme are in asa ceva. Ramane, clar, doar Craciunescu. Urmariti sI declaratiile lui Paszkany sI Craciunescu! Sunt aproape identice! La returul dintre Rapid sI FC Vaslui, din semifinala Cupei Romaniei, am stat langa George Copos si langa o alta persoana , se sI de vede pe imaginile tv. Am inteles ca persoana respectiva lucreaza impotriva spalarii banilor. Mi-a spus ca exista sI un dosar pe baza unor bani directionati de Paszkany catre Craciunescu in niste conturi din Cayman. Una peste alta, raportul fabricat al lui Tudor a influentat inventarea unei sanctiuni care a dat titlul CFR-ului. Aceea a fost cheia. Tribunalul de la Lausanne judeca dupa ce documente I se trimit, nu are autoritatea de a ancheta cazuri'.

'Craiova merita respectata!'

Clubul condus de Vaslui a fost printre cele cinci care a votat la Adunarea Generala impotriva dezafilierii Craiovei. 'A fost un vot bazat pe principiu sI pe respect. Pentru tot ce a insemnat in fotbalul romanesc, Craiova trebuie respectata. Nu stiu, probabil ca Mititelu a gresit, dar nu te poti juca, nu poti lua astfel de decizii care decapiteaza practic un mit fara sa ai obiectivitate'.

mihai.igirosanu@jurnalul.ro

×