x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Anoşti şi accidentaţi

Anoşti şi accidentaţi

de Dragos Stoica    |    13 Noi 2011   •   21:00
Anoşti şi accidentaţi

In timp ce altii jucau baraje de calificare pentru Campionatul European din vara anului viitor, reprezentativa Romaniei a dat vineri o replica in cel mai fericit caz contradictorie impotriva Belgiei.

Daca in prima repriza a partidei de la Liege tricolorii au facut mai mult figuratie, permitandu-le gazdelor sa intre la pauza cu 2-0, partea secunda a adus ceva consistenta in jocul elevilor lui Piturca. Daniel Niculae a redus din diferenta in minutul 66, pentru ca apoi Rat sa rateze egalarea cu trei minute inaintea finalului, irosind un penalty scos de Torje.

Per ansamblu insa, imaginea lasata nu a fost de natura sa ne dea sperante in vederea campaniei viitoare a preliminariilor pentru CM 2014. Jocul destul de incalcit, lipsa de atitudine si mai ales de agresivitate pe gazon au fost sanctionate prompt de suporterii romani prezenti in tribune, care n-au ezitat sa-i ceara selectionerului demisia.

Din pacate, testul cu Belgia s-a lasat cu o accidentare urata, cu atat mai mult cu cat victima a fost debutantul Marian Pleasca. Intrat pe gazon in minutul 78, acesta a apucat sa evolueze numai sase minute, ramanand intins la pamant dupa un duel normal cu De Bruyne. Chiar daca apoi s-a ridicat si a iesit pe picioare de pe teren, genunchiul sau stang s-a umflat tare in cursul noptii. Trimis sambata in tara, Pleasca a efectuat o rezonanta magnetica, aceasta aducand un verdict necrutator: ruptura de ligament incrucisat posterior. Fotbalistul de la Pandurii se va opera in cursul acestei saptamani, urmand sa absenteze de la meciurile oficiale cel putin sase luni.

"Varga este mult sub Torje, iar Stancu nu este de nivelul nationalei, acum joaca la o echipa de bazar din Turcia. Este sub Daniel Niculae, sub Mazilu, sub Marica, sub Danciulescu, sub Marius Niculae, sub toti"
Cornel Dinu

×
Subiecte în articol: echipa nationala