x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Arpad Paszkany: "CFR Cluj va avea, în proporţie de 99 la sută, antrenor străin"

Arpad Paszkany: "CFR Cluj va avea, în proporţie de 99 la sută, antrenor străin"

24 Oct 2012   •   19:37
Arpad Paszkany: "CFR Cluj va avea, în proporţie de 99 la sută, antrenor străin"

După demisia lui Ioan Andone, patronul campioanei CFR Cluj, Paszkany Arpad, a declarat că în proporţie de 99 la sută, noul tehnician, care va fi ales de pe o listă scurtă, de 12 nume, va fi străin.

"Până nu am avut această discuţie cu Ando, nu am avut nicio discuţie cu nimeni. CFR este o echipă care atrage de fiecare dată. În seara asta ne vom gândi şi mâine vom lua o decizie. Avem o listă lungă, dar şi una scurtă. Nu m-am văzut cu niciun antrenor, nici eu şi nici ceilalţi membri ai managementului clubului nostru, pentru că avem mulţi oameni cu care colaborăm în fotbalul internaţional. Dacă nu greşesc, sunt 12 sau 13 antrenori care ne-au fost oferiţi. Sunt din Italia, Franţa, Portugalia, America de Sud, Germania. Sunt şi din ţară. Pe lista scurtă sunt 12 antrenori, iar pe cea lungă sunt 20. 99 la sută va fi un antrenor străin. O să fie un antrenor cu experienţă, care poate să organizeze, din ce a rămas valid din acest lot, o echipă care poate să strângă puncte. În primul rând trebuie să vedem portretul robot şi cam cum simte antrenorul respectiv, ce poate face în viitorul apropiat, pentru că asta ne doare cel mai mult, şi apoi pe termen mediu, pentru că pe termen lung nu trebuie să fii foarte mare antrenor ca din echipa asta să produci rezultate", a spus Paszkany la Digi Sport.

Patronul campioanei României a afirmat că despărţirea de Ioan Andone s-a făcut pe cale amiabilă şi spune că va rămâne prieten cu tehnicianul care a adus două dintre cele trei titluri din istoria clujenilor.

"Ne-am despărţit în ceea ce priveşte relaţiile contractuale, pentru că din punct de vedere uman şi al prieteniei, aia rămâne în picioare. S-au adunat multe în sezonul acesta, în primul rând absenţele care ne chinuie mai departe. Se adună şi multe tensiuni şi multe frustrări când nu mai poţi face ce ţi-ai dori din motive obiective. Am hotărât de comun acord, pentru că este şi un moment frumos, pentru că egalul de la Istanbul a fost obţinut în condiţii foarte grele, e un punct care poate egala cu aproape o victorie. Uşa rămâne deschisă pe mai departe, asta ştim amândoi. Ando are un loc special în inimile noastre şi ale suporterilor. În primul rând suntem prieteni şi apoi sunt relaţiile contractuale. Ando merită ca această despărţire de moment să se facă într-un moment pozitiv. Dacă ar fi vrut neapărat să rămână, atunci putea să rămână", a mai spus Paszkany, care este convins că Ioan Andone va antrena în străinătate şi nu va accepta o ofertă din Liga I.

Tehnicianul Ioan Andone şi-a încetat colaborarea cu gruparea CFR Cluj, în urma rezultatelor slabe înregistrate de formaţia ardeleană în primele 12 etape ale Ligii I, după care, cu 16 puncte, se situează pe locul 10, la 13 puncte de liderul Steaua.

×