x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Australia - România 126-23 la baschet feminin

Australia - România 126-23 la baschet feminin

18 Iul 2010   •   00:00

Naţionala de baschet feminin a României a fost zdrobită, sâmbătă, de campioana mondială Australia, cu scorul de 126-23, în ultimul meci amical din cadrul turneului de la Szombathely (Ungaria). Debutul a părut promiţător (14-9), după care tricolorele au mai marcat doar 12 puncte până la finalul sfertului trei, în timp ce Australia a înscris pe bandă rulantă (101-21, min. 32). Cu un minut înaintea finalului, tabela arăta 124-21, umilinţa fiind maximă pentru naţionala României, care a înscris doar 2 puncte în tot sfertul patru.

Campioana mondială en-titre şi vicecampioana olimpică a condus la diferenţe astronomice pe tot parcursul partidei, câştigând nu doar confruntarea cu echipa antrenată de George Mandache, ci şi turneul din ţara vecină.

Rezultatul de sâmbătă reprezintă cea mai drastică înfrângere din istoria baschetului feminin românesc la nivel de echipă naţională. Echipa noastră a pierdut la scor şi în primele două confruntări de la Szombathely, de Slovacia (100-52) şi de Ungaria (108-40). Ungaria s-a clasat pe locul secund, Slovacia pe locul trei, iar România pe ultima poziţie.

Turneul din Ungaria a fost unul test înaintea meciurilor oficiale din preliminariile Campionatului European din 2011 (Letonia), în care România va evolua în grupa B, cu Letonia, Israel şi Serbia, toate meciurile fiind programate în luna august, începând cu data de 14, când baschetbalistele române vor debuta pe teren propriu, cu Letonia.

×
Subiecte în articol: stiri