x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Avem selecționer. Așteptăm rezultate

Avem selecționer. Așteptăm rezultate

de Adi Munteanu    |    27 Ian 2022   •   07:50
Avem selecționer. Așteptăm rezultate

Negocierile pentru numirea unui nou selecționer al naționalei României s-au încheiat așa cum și-a dorit conducerea federației: instalarea unui antrenor dispus să asculte indicații, iar Edi Iordănescu este un astfel de antrenor.

Lungul tam-tam s-a terminat și naționala are, în sfârșit, un nou tehnician pe bancă. Contractul cu Edward Iordănescu a fost semnat cu toate condițiile și clauzele impuse de FRF pe care Ladislau Bölöni le-a refuzat din capul locului. Aceleași clauze ar fi fost refuzate și de Hagi sau Petrescu, dacă se ajungea în acest stadiu al negocierilor. Iordănescu jr le-a acceptat. De ce? În primul rând că și-a dorit foarte tare să fie numit selecționer încă de când se lansase zvonul că ar fi și el pe lista posibililor înlocuitori ai lui Rădoi. Apoi, faptul că are ocazia să preia naționala la 43 de ani, vârstă la care și Anghel Iordănescu a preluat selecționata României și, din superstiție, dorește să aibă aceleași rezultate ca și „Tata Puiu”. 

Marele obiectiv intermediar

Una din clauzele contractului este un „obiectiv intermediar”, anume rezultate foarte bune în Liga Națiunilor. Astfel, obiectivul principal, calificarea la viitorul Campionat European, devine secundar, iar Edi ar putea avea un mandat foarte scurt la națională, dacă în vară nu învingem Bosnia, Muntenegru și Finlanda. După care va începe un alt carusel al negocierilor pentru un nou antrenor. Iordănescu jr are o mare responsabilitate și trebuie să demonstreze rapid că este în stare să conducă o echipă națională. Debutul oficial va avea loc în martie, în amicalele cu Grecia și Israel, iar până la aceste două meciuri Edi trebuie să învețe pe de rost toate calitățile jucătorilor pe care-i va convoca. Urmează să vedem dacă va merge pe ideea promovată de Mirel Rădoi, cu întinerirea lotului sau va apela la jucători mai experimentați. Din păcate, baza de selecție este firavă în acest moment. Ce jucători cu experiență ar putea convoca Edi Iordănescu? Îi va chema din nou pe Ciprian Deac și pe Camora, pe care i-a antrenat la CFR Cluj? Îl va chema și pe Budescu, pe care la antrenat la FCSB? Are Mihai Stoichiță o listă de nume care „nu trebuie să lipsească din lot”? Ce se va întâmpla dacă nu apar rezultatele imediat? Ce se va întâmpla dacă intervin accidentări sau indisponibilități în lot și echipa nu va putea arăta așa cum își dorește el?

Bölöni: „Am vrut, dar nu s-a vrut”

Celălalt finalist al negocierilor de la FRF, Ladislau Bölöni, s-a declarat trist că nu a reușit să revină pe banca tricolorilor. „Am dorit siguranță și susținere, dar nu mi s-a garantat nimic. Mi s-au impus clauze imposibil de acceptat și aproape nimic din ce am cerut eu nu mi s-a acceptat, iar faptul că data de final a contractului nu era stabilită m-a făcut să cred că nu mă mai vor pe mine”, a declarat acesta.

×