x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Băsistul de la FRF atacă Generaţia de aur

Băsistul de la FRF atacă Generaţia de aur

de Mihai Igirosanu    |    20 Mar 2014   •   21:07
Băsistul de la FRF atacă Generaţia de aur
Sursa foto: Simion MECHNO / AGERPRES FOTO

Preşedintele şi-a intrat în rol. Gafând grav. Răzvan Burleanu fost luat la rost de preşedinţii de la Liga 2 şi a început să jignească Generaţia de Aur
Noul preşedinte al FRF, Răzvan Burleanu, îşi continuă recitalul erorilor. Pe zi ce trece, apariţiile fostului consilier prezidenţial decorat de Traian Băsescu se remarcă prin gafe. Deunăzi, liderul de la Casa Fotbalului a avut o întâlnire oficială cu reprezentanţii cluburilor din Liga 2, pe tema sistemul de promovare, iar prezenţa sa i-a iritat pe mai mulţi conducători.

“Găsiţi soluţii legale, că vine DNA-ul!”
Preşedintele celor de la FC Clinceni, fostul arbitru Dan Lăzărescu, a dezvăluit la Sport Total FM două dintre aspectele întrunirii cu preşedintele Federaţiei: “Domnul Burleanu a venit la noi foarte bine intenţionat şi ne-a întrebat cum vrem să fie sistemul de promovare la Liga a 2-a, play-off, play-out. Nişte fantasmagorii! La un moment dat am luat poziţie şi am spus «Domnule preşedinte, nu ne puneţi pe noi să spunem ce credem. Aveţi departamente juridice, veniţi cu nişte soluţii legale, că altfel iar vine DNA-ul!». Domnul Burleanu trebuie să intre mai mult şi în ceea ce înseamnă legile UEFA. S-a pus problema ca un arbitru de Liga 1 care greşeşte să fie reţinut de la delegări. E suspendat? Nu! Domnul Burleanu a mai spus ca arbitrii suspendaţi să nu mai fie delegaţi nici la Liga 2, nici la Liga 3, că dacă nu au arbitrat bine în Liga 1 nu vor arbitra bine nici în ligile inferioare. Nu se poate pune în aplicare pentru că, în primul rând, este normă UEFA, într-adevăr nu obligaţie, ca CCA să nu suspende, ci doar să reţină de la delegări un arbitru care a greşit. Şi nici preşedintele FRF nu poate să întrebe preşedintele CCA pe cât timp a fost reţinut un arbitru. Nu are voie!”. 

Strânge cioburile lui Burleanu senior

Răzvan Burleanu i-a stârnit şi mânia lui Gică Hagi, mai ales după ce tatăl noului preşedinte al FRF, fostul fotbalist Gheorghe Burleanu, s-a exprimat împotriva lui Gică Popescu. “Numai un om rău poate să dorească răul unui om aflat într-o situaţie dificilă, care a muncit pentru România. Iar pentru mine aşchia nu sare departe. Când se întâmplă asta să-mi daţi voie să spun că în România este răutate multă”, a declarat Hagi. “Răzvan Burleanu a mai spus că a venit revoluţia în fotbalul românesc după 24 de ani. Asta a fost prima declaraţie a dânsului. Păi, în cei 24 de ani suntem şi noi, «generaţia de aur». Eu mă includ în perioada 1990-2000, în care fotbalul românesc a făcut cele mai mari performanţe din istorie. Ce înseamnă această revoluţie? Dacă îmi traduce dânsul ce înseamnă ar fi... Dar eu nu am înţeles. Preşedintele vechi, cu jucătorii şi antrenorii au dus echipa pe locul patru în lume în aceşti 24 de ani. Oare ce înseamnă aceşti 24 de ani de care vorbeşte? Pun şi eu o întrebare. Să fie clar, în aceşti 24 de ani, România a avut trei mondiale şi două europene. Sau trei europene şi două mondiale unde s-a făcut performanţă. 24 de ani... probabil a greşit numărul, poate trebuia să zică mai puţin. Probabil, preşedintele vechi, «Naşu’» cum îi zice lui Mircea Sandu, trebuia să-i dea un răspuns. Pentru că sunt 24 de ani în care Mircea Sandu şi noi am reprezentat România aşa cum trebuie în lume”, a mai spus cel mai mare fotbalist român din istorie.

×
Subiecte în articol: razvan burleanu