x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Burleanu (FRF): Pentru Dinamo această procedură de insolvenţă va fi mai dificilă decât cea anterioară

Burleanu (FRF): Pentru Dinamo această procedură de insolvenţă va fi mai dificilă decât cea anterioară

19 Iul 2021   •   19:43
Burleanu (FRF): Pentru Dinamo această procedură de insolvenţă va fi mai dificilă decât cea anterioară

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a declarat, luni, în conferinţa de presă de la finalul şedinţei Comitetului Executiv, că pentru clubul Dinamo această a doua procedură de insolvenţă prin care trece va fi mai dificilă decât cea anterioară deoarece datoriile sunt mai mari.

"Înainte să vină această veste, chiar ne bucurăm că toate măsurile implementate în ultimii patru-cinci ani ne ajută ca la nivelul Ligii I şi a II-a să nu mai avem cluburi în insolvenţă. E o părere de rău în primul rând faţă de angajaţii clubului Dinamo că vor trebui să treacă din nou printr-o procedură de insolvenţă. Şi cred că aceasta va fi chiar mai dificilă decât cea anterioară, în sensul în care datoriile sunt mai mari decât cele din insolvenţa anterioară. Din păcate, legislaţia naţională nu permite niciunui organism să intervină pentru a preveni în viitor asemenea situaţii", a afirmat preşedintele.

Acesta a menţionat că o măsură pentru protejarea drepturilor salariale ale jucătorilor care aparţin cluburilor în insolvenţă ar putea fi luată doar cu acordul grupărilor din Liga I.

"Pentru protejarea drepturilor financiare ale jucătorilor cred că din punct de vedere al legislaţiei sportive sunt mai multe posibilităţi de a interveni. Dar aici cred că ar trebui să se creeze un fond de solidaritate... şi se ştie faptul că acest concept nu a fost întotdeauna pe placul cluburilor de Liga I. Aşadar, ar fi până la urmă tot o decizie la nivelul cluburilor de Liga I. Şi după aceea apare iarăşi această întrebare, dacă celelalte 15 cluburi ar trebui să suporte acest cost cu nişte salarii prea mari ...şi ştim că acest lucru s-a întâmplat la Dinamo. Bineînţeles, salarii doar semnate, nu şi plătite", a adăugat Burleanu.

Tribunalul Bucureşti a decis deschiderea procedurii de insolvenţă a clubului de fotbal FC Dinamo la 1 iulie 2021.

Aceasta este cea de-a doua procedură de insolvenţă prin care trece SC Dinamo 1948 SA, după ce societatea fusese reintrodusă în circuitul economic în septembrie 2015.

×
Subiecte în articol: razvan burleanu