x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Campionatul s-a cam alterat. Interesantă a rămas doar Cupa României

Campionatul s-a cam alterat. Interesantă a rămas doar Cupa României

de Adi Munteanu    |    25 Feb 2022   •   10:55
Campionatul s-a cam alterat. Interesantă a rămas doar Cupa României

Liga 1 a ajuns fără farmec. Nu mai există mize importante în dispute. Titlul este ca și câștigat de CFR, Academica Clinceni și Gaz Metan Mediaș sunt deja retrogradate, asta  dacă nu se retrag între timp din competiție. Interesul a rămas doar în zona locurilor, puține, pentru accesul în play-off. 

Liga 1 și-a cam aranjat ierarhia după depunctarea celor de la Gaz Metan Mediaș. Practic, pentru restul competiției ar mai trebui să participe doar câteva echipe care să completeze lista echipelor care vor participa la vară în preliminariile cupelor europene. Totul a fost dat peste cap de situația aproape falimentară în care se află Clinceni și Mediaș, care în acest moment nu riscă doar retrogradarea, ci și desființarea, ambele ajungând, practic peste noapte, într-o situație mai disperată decât a celor de la Dinamo. Spre bucuria „câinilor”, aceștia sunt semisalvați, scăpând de retrogradarea directă și au timp să se pregătească, nu pentru Champions League, ci pentru barajul de menținere în Liga 1 cu Concordia Chiajna, U Cluj, FC Buzău, Csikszereda M. Ciuc sau FC Hermannstadt. Mai au varianta 2: să depășească în play-out pe FCU Craiova 1948 și Mioveni după înjumătățirea punctelor. Acesta ar fi printre ultimele puncte de atracție în această primăvară: dacă Dinamo se poate salva singură. 

La mijlocul clasamentului, întrebarea este care dintre Farul, FC Argeș și Rapid vor termina între primele 6, însă această miză este doar ca echipele să aibă un final de sezon lipsit de griji. Paradoxal, poate fi mai important să câștigi play-out-ul decât să te califici în play-off. Dintre primele 6 echipe doar două sunt sigure de cupele europene, locurile 1-2. Locul 3 participă la un baraj cu locul 1 din play-out și ar putea exista un duel Farul - Voluntari pentru Europa Conference League. Locurile 4, 5 și 6 pierd Europa. 

Rapid-Dinamo, ultimul bal

Ultima atracție a sezonului regular este meciul din acest weekend de pe Arena Națională, între Rapid și Dinamo. În cazul în care Rapid va reuși să intre în play-off ar fi și ultimul duel dintre ele din acest sezon. Giuleștenii au un program mai ușor, cu FCU Craiova și Clinceni, în timp ce „câinii” mai au de jucat cu Sepsi și CFR Cluj.

Sepsi-CSU Craiova, în Cupa României

Ieri, la sediul federației, s-au tras la sorți semifinalele Cupei României: Sepsi Sf. Gheorghe-CSU Craiova și Voluntari-FC Argeș. Meciurile se vor disputa tur-retur pe 19 aprilie și 10 mai. Favoriți sunt oltenii, care trag pentru singura șansă rămasă pentru a participa în cupele europene.

Propunere: campionatul Ucrainei, mutat în România, Slovacia și Polonia

Declanșarea războiului și instituirea Legii Marțiale din Ucraina au oprit, deocamdată pentru 30 de zile, campionatul și orice fel de competiție sportivă, însă federația de la Kiev nu-și permite ca echipele lor să nu poată participa în cupele europene. Presa ucraineană a propus ca prima divizie să se mute temporar în România, Slovacia și Polonia dacă nu încetează ostilitățile în cele 30 de zile de Lege Marțială. „Avem experiența de la Euro, unde naționala Ucrainei și suporterii au fost foarte bine primiți la București, sunt condiții bune și în alte orașe din România, la Cluj sau Craiova. De asemenea, și în Polonia și Slovacia se pot face cantonamente, nu este departe, sunt condiții excelente și este și la îndemâna suporterilor. Înghețarea campionatului și declararea lui Șahtior câștigătoare nu este o soluție”, scriu ziariștii de la Kiev.

 

×