x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Chivu – în triumf, Lobonţ – în genunchi

Chivu – în triumf, Lobonţ – în genunchi

de Mihai Igirosanu    |    23 Aug 2010   •   00:00
Chivu – în triumf, Lobonţ – în genunchi
Sursa foto: /Reuters

Cu căpitanul naţionalei României, Cristi Chivu, integralist, Inter Milano şi-a încununat sezonul perfect, câştigând şi Supercupa Italiei după triumfurile din campionatul Italiei şi din Liga Campionilor. Echipa pregătită din acest sezon de spaniolul Rafa Benitez s-a impus cu 3-1 în faţa celor de la AS Roma, prin golurile marcate de Pandev ('41), Eto'o ('70 şi '80), respectiv Riise ('21).

Titular în poarta Romei, internaţionalul român Bogdan Lobonţ a avut o prestaţie foarte slabă, având pe conştiinţă ultimele goluri marcate de camerunezul Samuel Eto'o. Presa italiană a lăudat evoluţia lui Cristi Chivu. "Notat cu 6, cu casca pe cap, Chivu a confirmat că este un «soldat» ordonat, disciplinat şi mereu preţios", a scrie eurosport.it. 6,5 a fost nota acordată lui Chivu de ilsussidiario.net, care a scris că "românul a făcut bine şi faza ofensivă", în timp ce blitzquotidiano.it l-a notat cu 6: "Foarte bun şi concentrat în defensivă". În schimb, Lobonţ a fost aspru criticat. "Nesigur. La cel puţin două din trei goluri este extrem de responsabil. Lumea îl regretă pe Doni. A fost un dezastru", a scris ilsussidiario.net, care l-a notat cu 4,5. "Nici o intervenţie demnă de semnalat, abia a văzut golul lui Eto'o", scrie site-ul goal.com, care i-a acordat nota 5.


Supercampioana Barcelona
Învinsă cu 3-1 în tur, la Sevilla, FC Barcelona a revenit senzaţional în manşa a doua de sâmbătă seară, pe Camp Nou, învingându-i pe andaluzi cu 4-0 graţie unei triple a fenomenalului Lionel Messi ('25, '43 şi '90) şi unui autogol al lui Konko ('14). În meciul de sâmbătă seară, antrenorul Pep Guardiola a folosit şi jucătorii care au evoluat la Cupa Mondială din Africa de Sud, lucru pe care nu-l făcuse în urmă cu o săptămână, pe Ramon Sanchez Pizjuan. La FC Barcelona a debutat şi David Villa, intrat pe teren în minutul 58.

×
Subiecte în articol: stiri