x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Cluburile din Bundesliga vor să-şi facă televiziune proprie

Cluburile din Bundesliga vor să-şi facă televiziune proprie

16 Aug 2010   •   00:00

Cluburile de fotbal din prima ligă germană se gândesc să înfiinţeze un prost de televiziune propriu, pentru a nu mai depinde de Sky Deutschland, a declarat un reprezentant al grupării Wolfsburg, informează AFP. "Cluburile sunt suficient de puternice pentru a înfiinţa un post autonom, care să transmită meciurile din Bundesliga. Liga Germană de Fotbal (DFL) trebuie să muncească pentru a înfiinţa un astfel de post. Având în vedere atracţia spectatorilor faţă de fotbal, riscul economic este redus", a spus Thomas Rottgermann, citat de cotidianul Handelsblatt.

Rottgermann a făcut aceste declaraţii în contextul în care postul de televiziune cu plată Sky Deutschland, filială a grupului Newscorp al magnatului Rupert Murdoch, se confruntă cu mari probleme financiare.

Oficial, DFL îşi menţine încrederea în Sky Deutschland. "Sky se află într-o situaţie prevăzută. Totul este conform previziunilor noastre", a declarat preşedintele forului fotbalistic, Reinhard Rauball.

Însă neoficial, DFL intenţionează să pună în vânzare, anul viitor, drepturile de difuzare a meciurilor, începând din sezonul 2013/2014.

Cluburile de fotbal ar putea găsi un partener mai puternic decât Sky Deutschland aliindu-se cu Deutsche Telekom, care a obţinut deja drepturile de difuzare a meciurilor pe internet, conform jurnalului economic Handelsblatt.

×
Subiecte în articol: stiri