x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Combinata Scoţia – Olanda venită la furat în România

Combinata Scoţia – Olanda venită la furat în România

de Mihai Igirosanu    |    16 Oct 2012   •   23:24
Combinata Scoţia – Olanda venită la furat în România
Sursa foto: Mediafax
România – Olanda 1-4! Furt fără precedent în fotbalul european sub ochii a 53.329 de spectatori
Revoltă maximă pe Arena Naţională după un meci România – Olanda  al cărui rezultat a fost decis de o combinată scârboasă între un arbitraj sinistru al scoţianului Craig Thomson şi spiritul de profitori pe care descendenţii lui Cruyff par să-l fi descoperit aseară. Seara în care românii percepuţi în tot occidentul drept "hoţi de buzunare” au fost buzunăriţi fără ruşine de un arbitru căruia fanii au ţinut să-i transmită toate cele bune până şI pe pagina de pe Wikipedia (foto). Avocatul în vârstă de 40 de ani a influenţat decisiv rezultatul confruntării care ne-ar fi putut lansa decisiv spre calificarea la CM 2014. "Cimpoierul” delegat de UEFA să conducă poate derby-ul grupei D preliminare pentru mondialul brazilian şi-a început recitalul dizgraţios în prelungirile primei reprize, la puţin timp după ce Marica făcuse 1-2 şI ne reaprinsese speranţele după o execuţie splendidă. Olandezul Narsingh a plonjat ca în bazin după un duel cu Gabriel Tamaş, dar Thomson a dictat penalty pentru batavi sub privirile a 53.329 de spectatori care nu puteau să creadă ceea ce văd. Van der Vaart a făcut 1-3, dar huiduielile oamenilor care se simţeau tâlhăriţi nu mai conteneau deşi cei 22 de jucători intraseră de momente bune la vestiare. Pe finalul reprizei sedunde, tâlharul cu fluier a aplicat lovitura decisivă românilor. Rezerva Adrian Popa a căzut în careu după un duel cu Martins Indi, fază aproape leită cu cea în urma căreia Thomson se grăbise să fluier penalty pentru Olanda, numai că de data aceasta scoţianul n-a mai tuşit în fluier. În ultimele zece minute, s-a gândit să ne "recompenseze” pentru punctele şutite din buzunar, iertându-l pe Tamaş de o eliminare evidentă pentru un fault asupra lui Lens care ar fi trebuie să-i aducă al doilea cartonaş galben. Nu mai conta, scoţianul îşi făcuse treaba. Combinata Scoţia – Olanda ne puseseră speranţele la pământ. După meci, selecţionerul Victor Piţurcă a comentat şI el evenimentele puse în scendă de arbitrul scoţian Thomson: "Ne batem pentru locul 2, acolo unde ne e locul. Asta e situaţia. Ne vom bate cu Ungaria pentru locul 2, va fi un meci decisiv în primăvara anului următor. Golul patru din ofsaid, le-a dat penalty uşor, dar acum nu mai contează”, a declarat tehnicianul tricolorilor.

"Cam dur, dar ne-am făcut-o cu mână noastră pentru că am comis greşeli mari. Suntem pregătiţi să ne batem pentru locul 2, ăsta era obiectivul de la început. Îi aşteptam pe unguri acum. Arbitrul a fost cu ei”
Adrian Mutu

"Dacă era arbitrajul ca la Istanbul altul era rezultatul meciului, dar arbitrul parcă ne-a întors mereu. Şi noi am avut penalty la Adi Popa, a fost identică faza cu cea a lui Tamaş”
Ciprian Marica

● România: Tătăruşanu - Tamaş, Chiricheş, D. Goian, Raţ – Bourceanu ('60 C. Lazăr), Pintilii – Torje ('66 Ad. Popa), B. Stancu, Grozav ('74 Mutu) – Marica. Antrenor: Victor Piţurcă
● Olanda: Stekelenburg - Van Rhijn, Heitinga, Vlaar, Martins Indi – Strootman, N. De Jong, Van der Vaart ('76 Afellay) - Narsingh, Van Persie, Lens ('89 Elia). Antrenor: Louis Van Gaal
● Au marcat: Marica ('40)/ Lens ('9), Martins Indi ('29), Van der Vaart ('45+1-pen.)

×